Българинът страда от скока на цените на тока и основни

...
Българинът страда от скока на цените на тока и основни
Коментари Харесай

Красен Кралев: Управляващите тотално са скъсали връзката с народа, незабавно да подават оставка

Българинът страда от скока на цените на тока и съществени артикули, а ръководещите се вършат, че няма проблем. Очевидно е, че настоящето държавно управление тотално е скъсало връзката с народа. Това съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС Красен Кралев на конференция във Варна във връзка рекордно високите сметки на ток на общините в региона и страната.

Кралев беше безапелационен, че ръководещите даже не се пробват да защитят ползите на семействата, на бизнеса и на извънредно нуждаещите се български жители. " Свидетели сме на цялостен неуспех на икономическата политика на държавното управление. Инфлацията доближи рекордни за последните години стойности. Няма финансист или икономист, който да може да каже, че Асен Василев и Кирил Петков ръководят страната добре ", съобщи той.

По думите на депутата цените на тока, храната и горивата са отвън всевъзможен надзор: " Хлябът стана 2 лв.. Говори се за инфлация от 7-8%, само че за всички е ясно, че инфлацията на стоките от първа нужда е най-малко 20-30%. " Красен Кралев акцентира, че е безусловно належаща незабавна държавна поддръжка за решение на рецесията с цените, тъй като " редица общини се принудиха да вкарат режим на тока, защото не могат да си заплащат сметките. Между 2,5 и 3 пъти по-високи сметки за ток ще платят общините през януари ".

Точно преди година борсовата цена беше 104 лв. за мегаватчас, през днешния ден е близо 580 лв.. Проблемът касае всички общински структури, учебни заведения, детски градини и ясли, обществени услуги, лечебни заведения. Ясно е, че предстоят банкрути на лечебни заведения. Повишаването на цената на тока усилва разноските им неведнъж. Или би трябвало да спрат да заплащат заплати, или би трябвало да спрат да купуват медикаменти за болните, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС.

Редица манастири дължат безумни сметки за електрическа енергия и събират помощи, с цел да се издължат. В най-тежките времена на коронавирус рецесията удържахме и не затворихме молитвените храмове, които в този момент затварят, тъй като не могат да платят сметките си. Спортни зали затварят. Театри смъкват представления. Предприятия стопират работа, тъй като не могат да платят разноските си. Детски градини и учебни заведения се чудят по какъв начин да продължат да работят, изреди пагубните измерения на упадъка, до който " Промяната " докара за няколко месеца България.

Хората не знаят по какъв начин ще изкарат зимата - по какъв начин ще си платят тока, парното и питателните артикули. В същото време министърът на екологията приканва за прекъсване на обществените помощи – дърва, въглища, възмути се Красен Кралев.

Според някогашния министър неналичието на признат бюджет за 2022 година също е доста сериозен проблем, който в допълнение затвърждава проблемите на централно и локално равнище. " Какво ни предлага държавното управление? Народът огладнява, бизнесът банкрутира, а ръководещите не престават да не вършат нищо. Единственото решение за справяне с рецесията е незабавна оставка на Кирил Петков, Асен Василев и целия им незапознат кабинет ", безапелационен беше Кралев.

В конференцията участваха варненските народните представители от ГЕРБ-СДС Славена Точева и Бранимир Балачев, които изнесоха данни за увеличените сметки за електрическа енергия на общините и следствията от това.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР