Българинът стигна до осминафиналите миналата година, като отпадна от Рафаел

...
Българинът стигна до осминафиналите миналата година, като отпадна от Рафаел
Коментари Харесай

Григор Димитров с бърза победа на старта в Монте Карло

Българинът стигна до осминафиналите предходната година, като отпадна от Рафаел Надал.
Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира сполучливо присъединяване си на шампионата от сериите “Мастърс ” в Монте Карло, побеждавайки 15-ия подложен в схемата Николоз Басилашвили. Двубоят приключи при резултат 2:0 (6:3, 2:0 след отричане на грузинския тенисист).

Досега през сезона той има три участия на четвъртфинали - в Мелбърн (полуфинал), Делрей Бийч и Индиън Уелс.

I сет

Гиргор започва чудесно и с два първи сервиса по диагоналите и неточност от форхенд на Басилашвили преди този момент дадоха безапелационен задатък на българина от 40-0. Страхотен форхенд по правата на Гришо, до момента в който тича, даде положително начало на срещата - 1:0. Димитров посрещаше доста зад главната линия и не можа да върне два от началните удари на грузинеца, а пък негова неточност от бекхенд спомогна на противника да дръпне с 40-0. Хубав бекхенд и последвал атрактивен форхенд на Григор понижи изоставането му, само че Басилашвили затвори гейма с обичаната си композиция от съкратен диагонал, с който отвори корта за завършващ форхенд - 1:1.

Димитров продължи с положителната си игра на сервис и гарнирано с ас взе второто си подаване в мача. Българинът пласираше положителни ретури и влизаше в разигравания, само че още веднъж изостана с 40-0 и съумя да вземе единствено една точка на сметката си - 2:2.

Българският тенисист завоюва елементарно и третото си подаване на нула, завършвайки със ужасно воле. Непредизвикана от бекхенд неточност лиши Григор от опцията да пробие, единствено че незабавно по-късно получи втори брейк-бол. Стигна се до трето тъждество, само че Басилашвили даде трети късмет за пробив с неточност от форхенд и към този момент от него българинът се възползва, с цел да поведе с 4:2. Димитров съумя да завоюва подаването си ловко и затвърди пробива, подлагайки под напън Басилашвили.

Грузинецът дръпна с 40-0, само че Димитров го препарира с технична къса от бекхенд от много зад главната линия. Непредизвикана и двойна неточност на 15-ия подложен вкара гейма в дюс, само че въпреки всичко две сбъркани отигравания на Гришо направиха резултата 5:3. Димитров за следващ път сподели отлични индикатори на първи сервис и дръпна в десетия гейм с 40:0. Последва ново положително подаване и продобиване на сета.

II сет

Григор поведе с 30:15, разминавайки с форхенд несигурно излезлия на мрежата противник. Басилашвили още веднъж направи неточност и се стигна до два брейкбола, само че за жалост Димитров не можа да се възползва от тях, като във втория случай прати бекхенд в мрежата. Страхотно разиграване бе приключено с форхенд-уинър по правата от българина и той си създаде трети късмет за пробив, а съперникът му го обезпечи с двойна неточност - 1:0.

Гришо направиха обстановката 40:0, при което малко изненадващо Басилашвили реши да се откаже от продължение на дуела. Причината не бе ясна и явна, само че въпреки всичко превъзходството на Димитров по този начин или другояче беше очебийно и той записа бърза и безупречна победа - 6:3, 2:0 за единствено 45 минути игра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР