Българинът си има кисело зеле, туршии, кисело мляко и сирене,

...
Българинът си има кисело зеле, туршии, кисело мляко и сирене,
Коментари Харесай

Имаме си кисело зеле и мляко, а даваме пари за имуномодулация

Българинът си има кисело зеле, туршии, кисело мляко и сирене, а дава луди пари за имуностимулатори и хапчета.

" Не мога да го схвана, Българинът дава луди пари за имуномодулация, а си има туршия, кисело зеле, кисело мляко и сирене. "

Удивлението от практиката е на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев . В студиото на Нова телевизия Кантарджиев удостовери, че обичайните артикули защищават от грип и дават добър имунитет, а туршията и киселото мляко могат да се употребяват като поддръжка на имунната ни система в зимния сезон.

Първият случай на грип А N1H1 към този момент е доказан в България от Националната референтна лаборатория. Става въпрос за така наречен свински грип , потвърден преди два дни. За последната седмица в границите на Европейски Съюз са открити четири пъти по-често случаи на грип от този вариант.

Кантарджиев изясни, че от подобен грип боледуват по-често младежи, а напоследък се следи и по-често насърчаване на аспергилоза - тежко затруднение и от пневмония, което заплашва и живота на индивида. До скоро аспергилозата се е очаквала единствено при хора с имунен недостиг, само че това към този момент не е по този начин. Лечението коства 1000 лева дневно, а постоянно на българските лекари се постанова да импровизират, " защото парите за здраве отиват другаде ". Кантарджиев не разви тематиката.

По думите му сега в съвсем цялата страна хората се оплакват от кашлица, която продължава с месеци. Това обаче са други вируси (риновируси), които са присъщи за есента. Все още не са пристигнали присъщите за зимата вируси. Тези хора, които са с кашлица, би трябвало да са по-внимателни, тъй като са по-податливи на грипа .

Симптомите на грип са температура, болки в ставите, главоболие и раздразнение на очите от светлината, разясни проф. Тодор Кантарджиев. Грипът се развива бързо - в границите на няколко часа.

Не може да се предвижда какъв ще бъде броят на заболелите за сезона. Обичайно той е няколко стотин хиляди до милион. Ефективна процедура за ограничение на разпространяването на заболяването би било удължение на ваканцията на учениците при увеличение на случаите на грип по места, предложи Кантарджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР