Българинът ще се бори за титлата в Марсилия Намираме се

...
Българинът ще се бори за титлата в Марсилия Намираме се
Коментари Харесай

Григор ще играе втория си финал през сезона след победа над руснака Хачанов

Българинът ще се бори за купата в Марсилия
Намираме се едвам при започване на февруари, а Григор Димитров ще играе на втори край през сезон 2024 в тениса.

Българинът се класира до мача за купата на АТР 250 шампионата в Марсилия, побеждавайки руснака Карен Хачанов с 6;7, 6:4, 7:6. 

Тежък мач против международния №18, в който Гришо прекра 2 часа и 55 минути на корта и трябваше да прави сложен поврат в мач, който се реши с тайбрек в третия сет. Но Гришо затвърди стопроцентовия си актив над Карен Хачанов, а също така завтвърди и невероятната си форма в последните месеци.

За българина това ще е трети край в последните му четири шампионата. Той игра край на Мастърса в Париж в края на предишния сезон, завоюва в купата в Бризбън при започване на този, а в този момент ще се бори за трофей и в Марсилия.

Изключение прави само Australian Open, a за последните си 18 мача Гришо е спечелил 16 победи и е изгубил едвам два пъти.

А от купа в Марсилия го дели четвъртият подложен в главната скица - представителят на домакините Юго Умбер.

Мачът стартира ужасяващо за Григор, който като че ли още бе на загрявка и безусловно с лека ръка пропиля откриващия гейм, в който точно той сервираше.

Българинът позволи две двойни неточности и подари пробив на руснака, който можеше да се окаже с основно значение за изхода на сета.

Постепенно обаче Гришо намираше своя темп и започваше да играе по-добре с всеки минал гейм, само че пък българинът още веднъж имаше своите сериозни моменти, когато с двойна неточност подари сетбол на Хачанов, само че той не бе осъществен.

Така се стигна до 5:4 в интерес на руснака, който трябваше на собствен сервис да завоюва сета, само че точно тук Гришо сподели най-хубавия си тенис.

Той поведе с 40:0, направи пробив на 15, а с това съумя да докара нещата в сета до съдбоносен тайбрек.

Двамата сервираха чудесно при започване на тайбрека и нямаше минипробив в първите седем точки, до момента в който Григор не се пропука при 4:3 в интерес на Хачанов. Българинът позволи два минипробива, а по-късно с ас Хачанов затвори тайбрека със 7:3 и завоюва първия сет от този мач.

Вторият сет в мач стартира по радикално друг метод за Григор Димитров, който ясно сподели, че не е повлиян от трагично изгубената първа част.

Българинът реализира пробив още в първия гейм и играеш по извънредно мощен метод, карайки Хачанов да наподобява съвсем беззащитен на корта.

Но внезапно още веднъж всичко се срина и в шести гейм Григор позволи общо три двойни неточности, а това бе осъдено от Хачанов и руснакът върна пробива за 3:3.

Отличната вест бе, че наивно пропиляният гейм не се отрази на Гришо, който гейм по-късно върна пробива. Моментален рибрейк, който означаваше 4:3 за българина.

Гришо не позволи нови съмнения до края на сета и с 6:4 вкара мача в решителна трета част.

Третият сет мина без нито един пробив. Макар Григор да стоеше по-добре на корта и да печелеше по-лесно своите разигравания, Хачанов по този начин и не се пропука, а всичко в този мач трябваше да се реши с тайбрек.

Там Григор направи своите минипробиви в основния миг и получи два мачбола при 6:4.

Хачанов отрази първия с помощта на голяма помощ от мрежата, само че при втория късмет амнистия нямаше и Григор отива на утрешния край против Юго Умбер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР