Българинът се умори да е вечният песимист. Да бъде песимистът

...
Българинът се умори да е вечният песимист. Да бъде песимистът
Коментари Харесай

Боряна Димитрова, Алфа Рисърч: Българинът се умори да е песимистът на Европа и на света

" Българинът се умори да е безконечният черноглед. Да бъде песимистът на Европа и на света ". Това сподели пред БНР социологът Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".

" Хората изпращат 2023 година с малко повече оптимизъм и с малко повече събрана религия, че можем да променим живота си към по-добро ", заключи тя и показа резултатите от изследването " Равносметката на прага на остарялата и новата година: Нормализация и повече оптимизъм ":

През отминаващата 2023 година бяха преодолени част от зародилите в предходните години рецесии, други единствено трансформираха формата си, а трети занапред породиха. Обществото се възвърне от Covid пандемията и се върна към естествения темп на живот; след три години на политическа неустойчивост и поредност предварителни избори България има постоянно ръководство, само че непрекъснатите кавги към него задълбочават рецесията на доверието към институциите, политическите водачи и партии; а в света, с изключение на Русия-Украйна, избухна и нова война – сред Израел и " Хамас ".

Въпреки тези рецесии, оценките за миналата 2023-та са по-добри от тези преди една година. Основно, тъй като за пълнолетните българи тя е била по-успешна за тях и фамилиите им, в сравнение с за страната и света.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР