Българинът по принцип си хленчи. Ако се вгледаме в историята

...
Българинът по принцип си хленчи. Ако се вгледаме в историята
Коментари Харесай

Писателят Христо Стоянов: Българинът обича да хленчи

„ Българинът по принцип си хленчи. Ако се вгледаме в историята ни, ние ще забележим, че даже протестите на българина са някакъв вик за помощ. Дори Априлското въстания – Бенковски, изгорените села. Не беше ли това по-скоро вик за помощ. Европа в този момент да заповяда. Т.е. показахме, че желаеме помощ и е време да ни се помогне. Някак си българинът през целия си умишлен исторически интервал от 1300 и няколко години, сякаш единствено това прави. Не единствено хленчим и потропваме с крайници. При нас протестите са нещо като тракане на дете в магазин за играчки. „ Искаме тая играчка в този момент тук и непременно, другояче не мърдаме от магазина ”. Това разгласи писателят Христо Стоянов, който бе посетител в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3.

Колкото до настоящата обстановка той разяснява:

„ В момента ние отново сме очевидци на личния си срам. Да се опитаме да покажем, че нещо желаеме, а не, че желаеме нещо да дадем ”.

„ Между другото страховит проблем е това с изнасилените бабички. А някои от тези протестиращи в България да сподели: „ дайте да оправим ситуацията на тези хора, дайте да върнем техните деца, а не полицията да върви при тях ”. Направих си една статистика – най-вече изнасилени баби има в „ северозападнала ” България. Ако някой се вгледа и направи едно проучване, ще види, че на 90% от изнасилените баби и убитите дядовци, роднините им живеят в чужбина. И пращат по стотина-двеста евро на месец. Пращат ги безусловно като индулгенция. Циганинът или разбойникът, какъвто и да е, знае по кое време се получават тези 100 или 200 евро от сина или дъщерята, които извинявайте за думата, само че вместо да бършат задниците на личните си родители, бършат непознати задници – в Италия, Испания, Германия и Франция. Пращат тези 200 евро, ромът отива, изнасилва бабата, взема парите и пушек да го няма. Ето това е страшното.

В същото време аз отивам в 10:30 часа в една гумаджийница във Видин и желая да си сменя гумите. Те обаче ми споделят, че още не са закусили, след това трябвало да пият кафе и след това да отидя. Световна реклама бе направена на Белоградчишките скали. А ревизирали ли сте дали по-късно нещо е направено там. Една хотелска стая не е направена. Това е ужасно – никой не желае да направи нищо, само че непрестанно крещят и хленчат в тази България, че страната не им е направила пътищата, че страната не им е направила нещо друго... А страната би трябвало да направи път към храма, към хотела – там, където има доходи. А не до всяка къща. До всяка къща – по-късно. Но дано тези къщи нещо да създадат за тая страна ”, сподели писателят.

„ И не се натягам на държавното управление, сега то просто работи по-добре от всички преди този момент. Аз обикалям по пътищата в България. Някой сега желае нещо, само че какво предлага в подмяна. Какво оферират тези протестъри? Идеология, концепция, визия, платформа или лидер? Абсолютно нищо от тези пет съставния елемент го няма. Аз мисля, че има една огромна покруса в България, която най-сетне би трябвало да бъде решена – ние нямаме национални цели ”, добави Стоянов.

Той напомни и една своя доктрина за емигриралите българи.

„ В някои от книгите си съм писал за най-лошата кръв, която напуща България. Моята доктрина е, че на открито излязоха тъкмо тези, които не желаят да трансформират и нямат силата да трансформират нещата в България. Тук остана мощната кръв, тези които желаят да трансформират ”, посочи Христо Стоянов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР