Българинът от край време не сяда без хляб на масата.

...
Българинът от край време не сяда без хляб на масата.
Коментари Харесай

Ето какво става с организма ви, ако ядете твърде много хляб

Българинът от край време не сяда без самун на масата. Не инцидентно я има и поговорката, че по-голям от хляба няма. 
Но макар че е доста налична и известна храна, без която множеството хора съвсем не се хранят, лекарите предизвестяват, че несъразмерната консумация на самун може да докара до няколко нежелани последствия за здравето ни.

Ето какви са те:

Качване на тегло
Високият банкет на елементарни въглехидрати, като авансово подготвен бял самун, може да докара преди всичко до нежелано наддаване на тегло.

Повишен риск от диабет
Също по този начин специалистите предизвестяват, че несъразмерната консумация на самун води до нараснал риск от диабет. А точно храните, които съдържат въглехидрати, като хляба, провокират повишение на кръвната захар.
Високата кръвна захар може да докара до още по-вредни резултати като сърдечни болести, загуба на зрение и бъбречни болести, заради което е извънредно значимо да поддържате кръвната си захар под надзор.

Кожни проблеми
Освен наддаване на тегло и по-висок риск от диабет, в случай че ядем прекалено много самун, може да имаме проблеми със здравето на кожата си.
Изследователите са разкрили, че потреблението на храна с висок гликемичен показател, какъвто е самият бял самун, утежнява положението на кожата ни, води до формиране на пъпки или акне.

Запек
Храносмилателните проблеми са различен непряк резултат от несъразмерната консумация на самун. Както изясняват лекарите, заради незадоволителния банкет на фибри може да има нарушаване във действието на храносмилателната система, което с изключение на всичко друго води до запек.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР