Българинът, обвинен за шпионаж във Великобритания, е бивш състезател по

...
Българинът, обвинен за шпионаж във Великобритания, е бивш състезател по
Коментари Харесай

Обвиненият в шпионаж българин е бивш състезател по плуване

Българинът, упрекнат за шпионаж във Англия, е някогашен играч по плуване. Тихомир Иванчев е бил деен играч по плуване в България преди към 15 години, заяви Нова тв. 

Иванчев е е имал компания за поправки и боядисване, учредена с капитал от 100 паунда през 2018 година Фирмата е била дейна, демонстрират подаваните от Иванчев данъчни заявления.

Твърди се, че той е взел участие в наблюдаване на хора в Австрия и Черна гора, и това се е схванало след обзор на известия сред другите петима българи, упрекнати за шпионаж. Съдът реши, че против него има събрани задоволително доказателства за наказателно гонене и би трябвало да остане за непрекъснато в ареста.

Това е шестият българин, упрекнат за шпионаж в интерес на Русия на Острова. Орлин Русев, Катрин Иванова, Бисер Джамбазов, Ваня Габерова и Иван Стоянов бяха арестувани през предишния февруари и упрекнати в шпионаж в интерес на Русия през септември. Тогава съдът реши, че те също би трябвало да останат за непрекъснато в ареста, до момента в който процесът против тях се води, тъй като съставляват заплаха за Обединеното кралство. Също по този начин могат да изоставен страната и да се укрият.

38-годишният Иванчев е бил задържан на 7 февруари, след което е бил освободен под гаранция. Задържан е наново, откакто Кралската прокуратура е разкрила задоволително доказателства, че той е съпричастен към шпионската активност на петимата други българи, задържани в Англия преди година. Следващото дело против Иванчев ще е на 15 март, а против останалите петима – през октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР