Българинът обича да си празнува и това е факт. Нищо

...
Българинът обича да си празнува и това е факт. Нищо
Коментари Харесай

За Великден: 1000 кинта за семейство, цените са с 30% нагоре

Българинът обича да си чества и това е реалност. Нищо не може да му попречи да заседне на огромни софри за няколко дни, изключително когато идват огромни празници. Скоро наближава Великден, а хотелите у нас към този момент са претъпкани, няма места съвсем на никое място, където цените са допустими, което също е разтегливо разбиране.

Нашенецът натъртва този път на родната конюнктура, макар че болшинството от Сърбия и Турция. Земетресенията и високите цени отхвърлят българите да пътуват до югоизточната ни съседка, а отливът на туристи е към 30-40% за дестинации като Истанбул, Мармарис, Кушадасъ, Бодрум.

Икономическата рецесия също оказва своето въздействие, а нарасналите цени в Сърбия и Гърция също отблъскват българина, който стартира да търси разновидности из нашите курорти, с цел да отпразнува Великден.

Оказа се, че всички хотели в Турция тази година са сред 20 и 30% по-скъпи по отношение на предходната. Статистиката демонстрира, че е желателно да се направи резервация ноември или декември, тъй като тогава хотелите имат най-хубави условия - 10-15% отстъпка. Но земетресенията, които връхлетяха турските ни съседи, оказаха отрицателен нюанс.

Туроператори означават, че и за Фестивала на лалетата в Истанбул има огромен отлив. Преди имаше доста повече еднодневни екскурзии, а спадът тук също е доста огромен. Огромните тапи на Малко Търново са огромен проблем при отиване в Турция и рейсовете чакат наедно с огромните коли. Някои хора се записват в последния миг, тъй като считат, че цените ще паднат поради незаетите места, а други вземат решение да отидат на пазар в делнични дни, защото ще има по-малко напор, само че това също не е по този начин - търговците пътуват непрекъснато, с цел да зареждат стока, до момента в който могат да печелят от огромната разлика в цената на турската лира, която към този момент падна до 10 стотинки.

" Ако преди една отмора с двойна стая в Кушадасъ е била от 490 до 570 лв. на човек, в този момент е 680-700 лв.. Това е огромен растеж ", отбелязва Димитър Димитров - началник на туристическа организация.

Цените за Великден стартират от 195 лв. и завършват на 3950 лв. за семейство. Поскъпването е със 17,5% приблизително, колкото е и почти инфлацията у нас.

320 000 българи потеглят на път за Великден, демонстрира статистиката. Пакетите за отмора тази година ще са с сред 15 и 30% по-скъпи, демонстрират офертите на туроператорите и хотелиерите. Въпреки това от сектора регистрират растеж в търсенето и в резервациите.

Най-голямо е търсенето в хотелите до морето и в планините, както и в спа хотелите. Хората, които отиват в чужбина, избират Гърция, Турция, както и огромните европейски столици.

Туроператорите и хотелиерите, които оферират пакети за Великден, регистрират фрапантен растеж в резервациите. Хотелите и чартърите за доста от дестинациите са цялостни.

Друга информация в онлайн платформите за резервации демонстрира, че опциите за опазване на хотелски стаи и къщи за посетители за пролетните празници са съвсем изчерпани, а свободни места рядко се намират.

Около 3950 са местата за настаняване, които са в търсачките. Близо 400 обекта към този момент са изцяло запълнени, а всички остани са сред 70 и 90%, което значи, че забавите ли се още малко, възможностите ви да отпразнувате Великден някъде из дебрите на родината, фрапантно понижават.

Цената на пакета за три нощувки със закуски с двойна стая, т.е. за двама индивида е към 1000 лв.. Толкова ще коства и почивката за семейство с две деца за този Великден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР