Българинът Никола Цолов е шампион в испанската Формула 4. Родният

...
Българинът Никола Цолов е шампион в испанската Формула 4. Родният
Коментари Харесай

Никола Цолов стана шампион във Формула 4

Българинът Никола Цолов е първенец в испанската Формула 4. Родният гений в автомобилните спортове обезпечи своята купа кръг преди края с едно трето и две втори места в границите на спортния уикенд на пистата Навара в Испания.

Цолов, който е водач на тима Кампос Рейсинг има 331 точки, като без значение от класирането му в трите старта в Каталуния през ноември, той няма да по какъв начин да бъде доближат от главния си съперник Хю Бартър от Австралия, който има 223 пункта. Бартър съумя да завоюва и трите старта на Навара този уикенд, само че това няма да се окаже задоволително за него поради превъзходството, която Никола Цолов имаше в средата на сезона със извоюваните осем следващи надпревари.

В първия старт Цолов приключи на трето място, а във второто съревнование, което бе съществено скъсено поради случай и кола за сигурност, родният гений приключи втори. Още преди случая той бе компактно зад Хю Бартър, като след подновяването на надпреварата опита една сериозна офанзива, само че за жалост несполучлива.

В последния старт за уикенда Цолов към този момент знаеше, че кара за шампионската купа и с брилянтно показване той се подреди на второ място, а това бе изцяло задоволително, с цел да бъде провъзгласен за първенец от испанската Формула 4.
Титлата е голям триумф за българския спорт, а сходно достижение несъмнено усилва възможностите на 15-годишния Цолов да бъде водач от Формула 3 напълно скоро, каквито са и упованията за неговото развиване.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР