Българинът не си знае правата. Между 100 и 120 са

...
Българинът не си знае правата. Между 100 и 120 са
Коментари Харесай

Предупреден си! Мнозина българи са в чужбина да изкарат пари, но ги чака голям кошмар

Българинът не си знае правата. Между 100 и 120 са сигналите на година. Само от началото на годината сигналите за трафик на хора за трудова употреба са 32. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Канал 3 Камелия Димитрова от Националната комисия за битка с трафика на хора.     " Лятото има усилване на сигналите в страни със мощно развито селско стопанство - Испания, Франция, Италия, берачите на боровинки в Швеция. Лицата се подвеждат, дават обещание им високи приходи. Когато времето е студено не могат да си обезпечат нужната облага и трафикантите ги принуждават да просят ", разяснява Камелия Димитрова.   " Обещанията са суми, доста по-високи от междинните заплати за страната, което не е действително. Трябва компанията медиатор да бъде лицензирана и законна, има лист на лицензираните компании на уеб страницата на Агенцията по заетостта ", разясни Камелия Димитрова.   По думите й обещанията би трябвало да са написани, а не устни.   " Ниско образованите, които не знаят език, са по-податливи.

Социално-икономическата причина е водеща.  Има зачестили случаи и в Чехия в бранша на строителството. Най-често профилът на жертвата е мъж сред 25 и 50 години, податлив да рискува, от дребните обитаеми места. Трафикантите са новаторски ", добави Камелия Димитрова.   " Момиче, което е подмамено от познати хора се озовава в завод за машини, работи без отмора, в неприятни условия, избягала е от трафикантите, открита е в неприятно здравословно положение на улицата от пожарникари ", споделя Камелия Димитрова.  

  По думите й има случаи освен на девойки, само че и на момчета, изведени в чужбина да проституират.     Четете още разбори и мнения от България и света.   " Случаите са към 15 на година, само че огромна част остават отвън полезрението на институциите. Понякога родителите се трансформират в съучастници на трафикантите ", сподели още Камелия Димитрова. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР