Българинът не е доволен от цялостното си представяне в ПекинБиатлонистът

...
Българинът не е доволен от цялостното си представяне в ПекинБиатлонистът
Коментари Харесай

Владимир Илиев: Разочарован съм, сега ще кажат, че сме туристи

Българинът не е удовлетворен от цялостното си показване в Пекин

Биатлонистът Владимир Илиев съобщи, че е отчаян от резултата си в преследването на 12,5 километра на Олимпийските игри в Пекин, които дефинира като "неуспешни " за себе си, уточни

Илиев започва 31-и и се изкачи с шест позиция до 25-ата в крайното класиране, макар че направи цели седем неточности при стрелбата.

34-годишният биатлонист е участник на четири Олимпиади, а през днешния ден записа второто си най-хубаво класиране на зимни Игри в самостоятелен старт след 19-ото място на 20 километра в Пьончан 2018.

"Отново съм отчаян. Бягането ми потръгна. Днес се усещах доста добре. Показах това в последната обиколка, в която изпреварих много положителни биатлонисти. За страдание в тези доста тежки условия аз не съумях да се оправя. На лежащ имаше доста мощен вятър и на това дължа моите санкции, само че на прав си бяха чисто мои неточности. Имах лек проблем със пандиза. Трябваше да добутвам, тъй като замръзна от падащия сняг. Много мъчно зареждах всеки един патрон и това ми наруши ритъма. Просто беше доста комплицирано, само че трябваше да се оправя. Това не беше причина да не ги смъква. Имах късмет, макар четирите неточности на лежащ, измежду това, в случай че бях минал чисто на прав, да направя доста по-предно класиране. Поне радващото е, че формата ми се възстановява. Това, което желая да бъде моето тичане. Това е значимо за мен, макар че идва края на Олимпийските игри, тъй като знам, че когато пристигна моето тичане в следствие идва и стрелбата, а с това и резултатите ", разяснява Илиев.

Преди днешния старт той записа 61-а позиция на 20 километра и 31-о място в спринта.

"Светът не свършва с Олимпиадата. Има още надпревари, Световни купи, в които ще се опитаме да почистим грешките. За страдание тук не се получи това, което желаех. След всеки старт бях отчаян, само че това е спортът. Не всякога се получава това, което искаш. Да, в този момент несъмнено доста хора има, които ще кажат, че сме доста зле, че надали не сме туристи, пристигнали тук на екскурзия. Аз персонално през днешния ден се веселя за беговата ми форма, само че биатлонът е комплекс от тичане и пукотевица, а аз не съумях да го направя и скърбя. Трудно е постоянно да си във форма в най-големите надпревари. Лично за мен Олимпиадата е несполучлива ", сподели още той.

Илиев се надява на по-успешно показване в идната щафета на 4 по 7,5 километра на 15 февруари.

"Има още един старт, в който би трябвало да се вложим оптимално. В щафетата би трябвало да защитим достойнството на България. Ще се постараем да го създадем оптимално добре ", сподели биатлонистът, който н 17 март ще навърши 35 години.

Той не мисли за пето присъединяване на Олимпиада.

"Не мисля за това. Засега е доста надалеч. По принцип имам сили, усещам се добре. В избрани стартове беговата ми форма го демонстрира. Не мисля, че съм изтощен от дългите сезони. Няколко години несъмнено ще съумея да пробягам още, само че за идната Олимпиада доста мъчно ", сподели Илиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР