Българинът Мартин Златев от предградие на Сейнт Луис в САЩ

...
Българинът Мартин Златев от предградие на Сейнт Луис в САЩ
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Българин в САЩ опитал да спечели от износ на българско оръжие за Украйна

Българинът Мартин Златев от предградие на Сейнт Луис в Съединени американски щати е опитал наскоро да продаде въоръжение и боеприпаси, в това число български, на украинската войска против 30 милиона $. Договори и документи демонстрират, че договорката е зависела от няколко равнища от медиатори и прекосяване през седем страни. Освен това тя е ситуирана в " сива зона " на правото, основана за заобикаляне разпоредбите за оръжеен експорт на другите страни.

Това написа " Ню Йорк таймс " в обширна публикация, разказваща за някогашен водач на първокласна лимузина и неговия бизнес сътрудник - Хедър Джорджиевски, остеопат, които с продажбата на ракети, гранатомети и боеприпаси от Съединени американски щати, България и Босна и Херцеговина навлизат на вкусен интернационален пазар, оформил се от войната в Украйна.

Репортер е разговарял с 45-годишния Златев тази седмица пред дома му " в глуха уличка " и когато му посочили документи за съответни поръчки от неговата компания, той споделил, че не знае защо му приказват.

46-годишната Джроджиевски удостоверила, че знае за договорката, само че няма да я разисква. Ричард ел-Раси, юрист на компанията на Златев, дал отговор по-късно на " Ню Йорк таймс ", че тя имала за цел " да уреди евентуални транзакции в отбранителната търговия с задгранични съюзнически страни " с утвърждението на Държавния департамент.

Типичната комисиона на брокер в такава оръжейна търговия би трябвало да е над 2 милиона $ за двамата, написа " Дневник ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР