Българинът, макар и бавно, но сигурно, осъзнава, че като потребител

...
Българинът, макар и бавно, но сигурно, осъзнава, че като потребител
Коментари Харесай

КЗП: Потребителите в България знаят и ползват все по-активно своите права

Българинът, въпреки и постепенно, само че несъмнено, осъзнава, че като консуматор има права, че когато те бъдат застрашени или нарушени, би трябвало да има интензивно държание и търси институциите за подпомагане, съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред уеб страницата LiveNews.bg. Той означи, че включването в този развой на медиите, които се употребяват с доверието на жителите, способства за усъвършенстването на потребителската отбрана и за това нарушителите освен да получат заслужено отмъщение, само че и да осъзнаят грешките си.

При разглеждането на разнообразни предложения, преди да се спре на съответен избор, в пряк контакт с търговеца потребителят може доста елементарно да се ориентира, когато нещо не е наред. „ Усетите ли, че се пробват да Ви шантажират, съветът ни е да не предприемате по-нататъшни дейности, най-много свързани с авансово възнаграждение. Понякога това се изисква, а пък след това доста мъчно се възвръщат назад платените пари за нищо “, обърна внимание Маргаритов.

Той изясни, че в хода на една ревизия на Комисията по сигнал може да се откри дали има действителен проблем. „ Започваме инспекцията от началния миг. Когато става дума за туристически артикул – от определяне степента на категоризация на даденото място за настаняване или заведение и след това по изискванията на Наредбата за категоризиране на туристическите обекти се вижда дали това, което би трябвало да бъде предоставено, е налично и правилно обезпечено “, уточни Маргаритов.

„ В последните интервали много сме стегнали примката към мобилните оператори “, сподели още Маргаритов. Той акцентира, че има и достижения във връзка с въпроси, които години наред преди този момент тормозеха хората, като да вземем за пример предварителното преустановяване на срочни контракти, при което се изискваше възнаграждение на всички месечни такси до края на интервала им на деяние. „ Сега към този момент и с трите съществени мобилни оператора сме постигнали правосъдни съглашения, по силата на които не могат да желаят неустойки в по-голям размер от три общоприети месечни такси. За непоисканите услуги също имаме някои решения, които доведоха до там, че те към този момент не са толкоз всеобщо събитие, колкото преди “, уточни ръководителят на КЗП.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР