Българинът Кубрат Пулев победи по точки с пълно съдийско единодушие

...
Българинът Кубрат Пулев победи по точки с пълно съдийско единодушие
Коментари Харесай

Кубрат Пулев победи Хюи Хюри и стана официален претендент за световната титла

Българинът Кубрат Пулев победи по точки с цялостно съдийско единогласие британеца Хюи Фюри в 12-рундов мач в тежка категория на гала-вечер на професионалния бокс в зала " Арена Армеец " в София. Тримата арбитри край кръга дадоха желания на Пулев със 117:111, 118:110 и 115:113 точки.

София
 © фотоси: Българска телеграфна агенция
С триумфа 37-годишният българин стана формален кандидат за международната купа във версия Международна боксова федерация (IBF), която сега е притeжание на Антъни Джошуа (Великобритания). В първия си мач след година и половина пауза Пулев стартира мощно и още във втория рунд след негов удар се отвори аркада под лявата вежда на Фюри.



Българинът продължа да управлява срещата, като едвам при започване на осмия рунд Фюри съумя да вкара няколко мощни десни крошета и за първи път в дуела поразклати противника, само че българинът се измъкна от сериозната обстановка и до края още веднъж доминираше. Така Пулев записа 26-а победа (13 с нокаут) в 27-ия си мач като експерт. 24-годишният Фюри позволи второ проваляне в 23-ата си среща.



" Искам да благодаря на публиката. Тук са най-хубавите почитатели. Българите сме мощни, когато сме дружно ", съобщи на кръга незабавно след мача Кубрат Пулев под бурните аплодисменти от залата. " Фюри е добър съперник, доста сложен за уцелване, тъй като е много крив и неуместен. Но както виждате, учим ги младите и няма по какъв начин. Той е бърз, беше мъчно да намеря пътя, само че все пак го надиграх. Имах доста повече точни попадения, той се съобщи. Стана невиждано шоу, красива церемония. Такъв съперник в тежка категория до момента не беше идвал в България ", добави българинът.



Пулев разяснява и сериозната обстановка в осмия рунд, когато за единствен път в мача Фюри съумя да го разклати.

" Имам дебела глава и вярата ме задържа. Опитът беше значим, кондицията и положителната подготовка. Работихме крепко тези три месеца и този труд се отблагодари ", сподели Пулев.



Българинът чака мача за международната купа на IBF против Джошуа, против който чака да почисти грешките и да излезе още по-силен на кръга. " Готов съм да изляза против Джошуа. Има доста неща, които би трябвало да подобря. Ще проучваме, ще почистим грешките и против него ще излезе различен Кубрат ", сподели Пулев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР