Българинът Кубрат Пулев победи Хюи Фюри и вече е официален

...
Българинът Кубрат Пулев победи Хюи Фюри и вече е официален
Коментари Харесай

Кобрата надви Хюи Фюри и вече очаква новия си топ мач в тежка категория

Българинът Кубрат Пулев победи Хюи Фюри и към този момент е формален кандидат за международната купа на IBF, която сега държи Антъни Джошуа. Пред към 11 000 фенове в столичната " Арена Армеец " Кобрата трансформира Фюри в 26-ата си жертва на професионалния кръг, побеждавайки го след единомислещо съдийско решение (117:111, 118:110, 115:113).

Българинът има единствено едно проваляне - от Владимир Кличко през ноември 2014 година Оттогава Кубрат записа към този момент 6 следващи победи, като последните 3 са на родна земя. Пред него преклониха глава Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самюел Питър и Кевин Джонсън.

Хюи Фюри стартира чудесно мача и имаше леко преимущество, само че в средата на първия рунд Кобрата взе самодейността, а в самия край приключи с положителни удари. Във втория рунд Кубрат бе по-активен от противника си, който от своя страна изглеждаше респектиран. С прекрасен ляв прав българинът отвори аркадата на Фюри, получена при един от спарингите в подготовката за мача.
Британецът предприе атака при започване на третия рунд, само че Кубрат го парира, след което отвърна с дясно кроше и ляв прав.

Фюри обаче приключи с десен ъперкът в тялото на Пулев и дясно кроше в главата му, с което взе рунда. Кобрата стартира четвъртата част с мощен ъперкът, показвайки, че е намерил противопоставяне на честите навеждания на своя английски конкурент. Кубрат продължи да господства до края на рунда.

Петата част бе равностойна, само че в последните секунди Пулев притисна Фюри в ъгъла и му нанесе серия от удари. Британецът кърви щедро. Шестият рунд стартира с ляв прав в главата на Кобрата, последван от мръсен удар в тила. Кубрат въпреки всичко на два пъти притисна Фюри и имаше предимство и в тази част.

В идната седма част Пулев бе неукротим. Най-добрият удар във вечерта пристигна от лявата ръка на Кобрата. В края на рунда той още веднъж откри лицето на Фюри. Осмият рунд беше слаб за българина, който разреши на противника си вкара хубаво дясно кроше. Кубрат бе покрай изпадане в нокдаун, само че съумя да се съвземе.

Кобрата започва деветия рунд с съвършен ляв прав, който разклати Фюри. Последва серия от удари и отличен десен ъперкът. Рунд №10 също мина най-вече под диктовката на Пулев, който продължи постепенно и методично да обработва Фюри и в предпоследния 11-и. Опитът си сподели думата и Кубрат не позволи изненади в оставащите 3 минути, знаейки, че е спечелил съвсем всички рундове. Накрая Пулев опита да зарадва българската аудитория с нокаут, само че британецът остана на крайници.

24-годишният Фюри бе най-тежкият противник за Кубрат от Владимир Кличко насам. Британецът е международен първенец за младежи от 2012 година, а на идната става професионален боксьор. Снощното проваляне е едвам второто в кариерата му. Преди това той бе надвит от Джоузеф Паркър през 2017 година

След триумфа в " Арена Армеец " Кубрат Пулев попада в позната позиция. През 2017 година той се отхвърли от мач с Антъни Джошуа в Кардиф поради травма. Сега Кобрата още веднъж гледа към международната купа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР