Българинът Кристиян Николов започна с победа участието си на Европейското

...
Българинът Кристиян Николов започна с победа участието си на Европейското
Коментари Харесай

Кристиян Николов стартира с побед на ЕП по бокс в Армения

Българинът Кристиян Николов стартира с победа присъединяване си на Европейското състезание по бокс за мъже в Йереван, Армения.

В срещата си от 1/8-финалите на категория до 80 кг Николов се оправи със съпротивата на естонеца Стивън Аас.

Българският представител започва борбата вихрено и още от първите минути показва, че е по-добрият от двамата боксьори. Надмощието на Николов продължи през всичките три рунда и разумно това му донесе победа с цялостно съдийско единогласие - 5:0 гласа.

По този метод родният боксьор си заслужи място измежду най-хубавите осем на шампионата, където негов противник ще бъде Артьом Агейев. Сърбинът сервира огромната изненада в категорията, надигравайки първия подложен в схемата Шами Жалидов.

Ако се оправи с Агейев, Кристиян Николов ще си подсигурява най-малко бронзов орден от европейското състезание. Битката сред двамата ще се състои в петък (27 май).

За страдание, другият ни представител във вечерната сесия в Йереван през днешния ден Венсан Киркоров (67 кг) загуби с 1:4 съдийска гласа от унгареца Милан Фодор. Българинът беше равносилен в първите два рунда, само че в третия отпадна физически и това наклони везните в интерес на Фодор.

По-рано през днешния ден загуба претърпя и натурализираният кубинец на молдовеца Алексей Заватин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР