Българинът, каквото и да му кажеш, обича празниците. Това ни

...
Българинът, каквото и да му кажеш, обича празниците. Това ни
Коментари Харесай

Експерт очаква следващия пик на заболеваемостта у нас около Йордановден

" Българинът, каквото и да му кажеш, обича празниците. Това ни е генетично заложено. Мислите ли в този момент на 21 декември като се пусне всичко, че моловете няма да се разпилян по шевовете? Помнете ми думата - следващият пик на заболеваемостта ще е след Йордановден и 21 януари ", предизвести пред бТВ доцент доктор Светлана Велизарова, експерт от детската клиника в болница " Св. София ".

" Не трябваше да затваряме в този момент, трябваше в края на октомври - началото на ноември. Тогава беше най високата смъртност ", акцентира тя.

Това заболяване протича относително дълго. Изразена клинична картина може да има чак на шестия или седмия ден. Всяко съответно лекуване първоначално би предотвратило затруднения.

" Най-характерният признак е загуба на подушване и усет. Температурата постоянно я има - при 87% от пациентите ", уточни тя.

В подобен миг, в случай че се стартира съответна терапия, може да не се стигне до затруднения. А част от тях са свързани с ниската сатурация на кислорода. Нарушава се опцията за газообмен на белите дробове, уточни още експертът.

Сърцебиене и отмалялост са първите сигнали, на които хората би трябвало да извърнат внимание.

" Важното е болният от Коронавирус да знае всички етапи от болестта и да не се опасява ", предложи доктор Велизарова, наблягайки, че страхът и тревогата понижават имунитета.

Д-р Велизарова е уверена, че макар заплахата, не би трябвало " да се набива в главите на хората, че COVID-19 е равно на гибел ". Тя акцентира, че и в този момент лекарите са доста изморени, само че са герои, които съблюдават работата си. Тя не вижда смяна в натиска към лечебните заведения след въведените ограничаващи ограничения. Смята, че те са закъснели.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР