Българинът Ивайло Иванов загуби в репешажите за бронза и се

...
Българинът Ивайло Иванов загуби в репешажите за бронза и се
Коментари Харесай

Ивайло Иванов загуби на репешажите за бронза на турнира от Големия шлем в Будапеща

Българинът Ивайло Иванов загуби в репешажите за бронза и се класира на седмо място в категория до 81 кг на мощния шампионат от Големия шлем по джудо в унгарската столица Будапеща. Иванов започва с влиятелен триумф с " вадзари " над бронзовия медалист от последните две международни шампионати Хидаят Хейдаров (Азербайджан), а по-късно той се оправи с " ипон " след продължение и с азиатския вицешампион Шарофидин Болтабоев (Узбекистан).

На четвъртфиналите Иванов загуби с " ипон " след 2.00 минута от панамериканския отличник Антоан Валоа-Фортие. Така той продължи в баражите за бронза, в които започва против Никола Шилар (Франция), само че претърпя проваляне също с " ипон " в 1:22 минута на продължението. Друг българин Марк Христов стартира с победа в категория до 73 кг европейския първенец за юноши от предходната година Виктор Стерпу (Молдова) с " ипон " след единствено 108 секунди, само че по-късно претърпя проваляне от международния вицешампион с " вадзари " Рустам Оруджов (Азербайджан).

Още трима българи ще се състезават в последния ден на шампионата на следващия ден. В категория до 100 кг Даниел Дичев ще стартира против Муфхамадкарим Хурамов (Узбекистан), а Борис Георгиев ще срещне Златко Курмич (Хърватия). При най-тежките над 100 кг Ивайло Димитров ще започва против Сефарим Компаниез (Израел). Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР