Българинът Иван Славов е новият главен скаут на гръцкия елитен

...
Българинът Иван Славов е новият главен скаут на гръцкия елитен
Коментари Харесай

Иван Славов е новият главен скаут на ОФИ Крит

Българинът Иван Славов е новият основен скаут на гръцкия първокласен футболен клуб ОФИ Крит. Той подписа през днешния ден контракт за две години с алтернатива за още една и ще си взаимодейства с някогашния ментор на Лудогорец Валдас Дамбраускас, който е старши треньор на тима.
 Бивш ментор на Лудогорец пое отбор от Гърция Бивш ментор на Лудогорец пое отбор от Гърция
Славов по-рано през сезона заемаше същата позиция в АПОЕЛ (Никозия), само че в средата на октомври напусна по лично предпочитание след по-малко от четири месеца работа за кипърския първодивизионен футболен отбор заради разминавания със спортно-техническото управление по въпросите за тактиката за селектиране на играчи, както и поради неизплатени хонорари.

С 36-годишния познавач тогава незабавно се свързаха клубове от България, Гърция и Кипър и след към месец диалози с тях той избра амбициозния план на ОФИ.

Славов към този момент има богат опит в скаутската и анализаторска активност. Пловдивчанинът стартира работа в британския гранд Арсенал през 2018 година при тогавашния основен скаут на лондончани и сегашен състезателен шеф на немския Щутгарт - Свен Мислинтат, а по-късно в България е тактически анализатор в щаба на Красимир Балъков в националния тим през 2019 година. По-късно заема същата позиция ЦСКА 1948 през сезон 2020/2021, а през идната акция той е част от екипа на Азрудин Валентич в Ботев (Пловдив).

Снимка: Официален уебсайт на ОФИ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР