Българинът Иван Банчев спечели квота за състезанието по стрелба с

...
Българинът Иван Банчев спечели квота за състезанието по стрелба с
Коментари Харесай

Иван Банчев завоюва квота в стрелбата с лък на Европейските игри в Краков 2023

Българинът Иван Банчев завоюва квота за надпреварата по пукотевица с лък при мъже рекърв, което ще бъде част от програмата на третите Европейски игри в Краков, Полша, откакто се подреди на 2-о място по време на конкуренцията от Европейското Гранд при в Лилешал, Англия, оповестиха от родната федерация по пукотевица с лък.

Банчев записа поредно победи над гръка Антониос Христопулос, Карл Маккафри и Оскар Ронан от Ирландия, а на полуфиналите се оправи с Ловро Черни, с цел да се класира за финала, което в действителност му обезпечи и билет за Игрите в Краков, които ще се проведат сред 21 юни и 2 юли.

В разногласието за първото място българският стрелец се изправи против Рой Дрор от Израел, а след доста оспорвана борба двамата приключиха при резултат 5:5 (27:29, 30:29, 27:27, 23:25, 28:27). В баража и Банчев, и Дрор стреляха деветки, само че тази на израелеца беше по-близо до центъра и по този начин успеха отиде точно при него.

Въпреки загубата обаче Иван Банчев ще има опцията за повторно да взе участие на Европейски игри, откакто го направи и преди четири години в Минск, Беларус.

През 2019-а българинът се подреди на 39-о място в самостоятелното съревнование на рекърв при мъжете, а в отборната конкуренцията остана на последната 25-а позиция в тандем с Добромира Данаилова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР