Българинът има сериозен проблем с алкохола. България е на първо

...
Българинът има сериозен проблем с алкохола. България е на първо
Коментари Харесай

Не Скърбя За Иван Ласкин*


Българинът има сериозен проблем с алкохола. България е преди всичко в Европа по смъртност от сърдечно-съдови болести. Една от аргументите за тях е злоупотребата с алкохол.

Празник ли е, в случай че не се натряскаме? Мъж ли съм, в случай че не пия? Толкова, признато за норма в българското семейство, че от дълго време никой пиещ не знае какъв брой може, никоя жена не знае има ли право да се кара, има ли право да потърси помощ, има ли право на отбрана...

Не оплаквам за Ласкин. Жал ми е жена му, за децата му. Жал ми е за хилядите български дами, чийто живот е унищожен от мъжете им поради пристрастеността към алкохола, а децата им остават с отровено детство .

За този битов алкохолизъм, който остава вечер и нощем зад стените на хиляди български домове. И не – геният и любовта тук нямат значение. Защото пиещият е сложил алкохола над тях. Убил ги е поради алкохола. Единичните им прояви се изпаряват, откакто една жена остава вдовица, а децата – сирачета. Защото животът е висша полезност, изборът по какъв начин да го живееш също. Едва ли това е бил изборът на фамилията му и всички, които са го обичали...

П.С. През 2012 година Ласкин е заловен от КАТ да кара колата си, до момента в който пие бира. Отказва да даде проба с дрегер. По-късно е наказан. В колата е била щерка му, тогава към 2-годишна.

*Текстът е оповестен в уеб страницата actualno.com, създателят пожела да остане неизвестен заради боязън от закани поради извънредно сериозната тематика, която не намира задоволително съпротивителни сили в българското общество.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР