Българинът Емил Нейков беше изключително щастлив след , което се

...
Българинът Емил Нейков беше изключително щастлив след , което се
Коментари Харесай

Емил Нейков: Дошъл съм тук, за да стана световен шампион

Българинът Емил Нейков беше извънредно благополучен след, което се организира в Пловдив.

Нейков, който е някогашен международен първенец в дисциплината в тази възрастова група, показа, че финалните метри от гонката са били едни от най-силните в живота му. Той добави още, че е извънредно признателен поради поддръжката на хората по трибуните на Гребния канал в Пловдив.

" Това ми е един от най-силните финали в живота. Искам да благодаря доста на публиката, която скандираше във финалните метри и ме поддържа извънредно доста. Настръхнах целия, усетих огромна приливна вълна от сила. Не мога да го опиша - беше като в някакъв сън. В последните метри дадох повече, от колкото бяха моите благоприятни условия. В първите метри не съумях да отговоря на темпото, което зададоха моите съперници, само че се веселя, че във втората част на дистанцията след 1000 метра подвигнах най-висока скорост, съумях да ги догоня и бях още веднъж в борбата ", съобщи Нейков след полуфиналите, в които той даде най-хубавия резултат.

Синът на олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова изрази още вяра, че още успее да възвърне силите си за утрешния край, в която задачата му е една единствена - златният орден.

" Сега се надявам да съумея да се възстановя. Усещах огромно терзание преди полуфинала, тъй като ни бяха събрали най-силните скифьори в една полуфинална гонка. Мисля, че в случай че на мястото на словенеца беше ирландският играч, това щеше да бъде най-силната гонка, само че това е надпреварата - би трябвало да бъдем подготвени на всичко. Дошъл съм тук, с цел да стана международен първенец и би трябвало да бъде подготвен за всичко. Щом съумях през днешния ден да се преборя, към този момент нямам тези терзания. Успях да се класирам на край, остава да се възстановя обикновено и на финала ще покажа всичко ", приключи Емил Нейков.

Финалната гонка в дисциплината скиф с присъединяване на българина ще бъде в неделя (23 юли) от 12:08 часа и ще може да я наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР