Българинът е свикнал или да живее в криза, или в

...
Българинът е свикнал или да живее в криза, или в
Коментари Харесай

Проф. Илчев: Българинът е свикнал или да живее в криза или в спомен за нея

Българинът е привикнал или да живее в рецесия, или в спомен за рецесия , или да чака рецесия. Това сподели в Плевен чл.-кор.проф.д.и.н. Иван Илчев при откриването на научната конференция " Кризите като катарзис ".

Коронакризата не е нов вид за човечеството, уточни професорът и изясни, че хората към този момент са се сблъсквали с по-мощни здравни рецесии като чумната зараза от 13-и век или холерната от 19-и век. Темата за рецесиите е занимавала историци, политолози и културолози от 18-и век насам, това не е нова тематика, само че резултатът от рецесиите е друг съгласно обстановката, акцентира ученият.

„ Някои приключват с провал както войната, която води Парагвай със своите съседи, или Втората международна война за Германия и Япония. Понякога от рецесиите се излиза по този начин както след Втората международна война канцлерът Ерхард съумява за 4-5 години да трансформира Германия в най-проспериращата страна в Европа ", сподели още проф. Илчев.

Форумът се провежда от Регионалния историческия музей в Плевен, взаимно с Историческия факултет на Софийския университет " Свети Климент Охридски ".

В събота ще има полемика за политически, обществени и икономически рецесии , за културните измерения на рисковите обстановки в историята.

Участие ще вземат млади и одобрени учени , които ще изразят своите гледни точки по поставената тематика.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР