Българинът Даниел Илиев стигна до финала в своята категория на

...
Българинът Даниел Илиев стигна до финала в своята категория на
Коментари Харесай

Даниел Илиев стана световен вицешампион по муайтай

Българинът Даниел Илиев стигна до финала в своята категория на международното състезание по муайтай, което се организира в Мексико.

Илиев записа мощни победи с безапелационно показване, преди да излезе в борба за медалите.

На финала той се изправи против войник от ОАЕ, с който изиграха три рунда, в които Дани водеше безапелационно. Въпреки това съдиите за следващ път отсъдиха преднамерено финалното си решение, давайки успеха на другия играч, въпреки че по Илиев няма драскотина, а боецът от ОАЕ е със строшен нос и тежки провали по лицето. " Приятели, няма да се извинявам, за това че медала ми не е златен, " показа Даниел след борбата. " Доволен съм от себе си. Положих доста старания и се бих мъжки с мисълта да донеса купата в България. Като състезател, с ръка на сърцето мога да кажа, че не срещнах впечатляваща конкуренция, само че всички знаем, че не аплодисментите на цялата зала, не мнението на спортните експерти и не поздравленията от другите състезатели, а ЕДИНСТВЕНО съдиите вземат решение кой е победител в една среща и раздават медалите. Не скърбя, че не взех златото с помощта на обстоятелството, че не съм роден в богата, петролна страна. Роден съм в дребна, само че горда България. Тук понасяме загубите (дори и незаслужените) с вдигната глава и достолепие! "
Другият наш играч - Антон Петров, също понесе жестока съдийска секира, откакто изигра безапелационно три рунда против войник от Казахстан, само че бе порязан на финала от съдиите.
mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР