Българинът Дамян Петров най-сетне успя да се качи на подиума

...
Българинът Дамян Петров най-сетне успя да се качи на подиума
Коментари Харесай

Дамян Петров с трето място на Европейското по автомоделизъм край Леденика /снимки/

Българинът Дамян Петров най-накрая съумя да се качи на подиума в най-големия клас 1:5 от Европейския шампионат по оф-роуд автомоделизъм, кето се организира край Леденика във Врачанския балкан. След като бе на крачка от подиума в предходния кръг в Австрия, на родна почва Дамян съумя да се пребори да завоюва 3-то място в кралския клас 1:5.
Състезанието протече доста с напрежение. В началото Дамян Петров дружно с двамата турски водачи Ердал Килавуз и Огюз Окали се откъснаха отпред в люта битка за лидерската позиция. За страдание в 8-мата обиколка Дамян Петров позволи неточност и се прекатурна което го прати на последна позиция. Така до края той трябваше да наваксва огромна разлика от съвсем една обиколка до водачите. С поредност от нападателни изпреварвания и доста най-бързи обиколки Петров съумя да го направи. Той пресече финала единствено на 2 секунди от втория Огюз Окали, единствено една обиколка не доближи на българина да влезе в борбата за успеха.
Другия турчин на финала, Ердал Килавуз обаче съумя да пресече финала пръв пред съотборника си Окали от заводския тим на MSD Racing.
"Много вълнуващо и мъчно съревнование. Подготовката ми не бе на равнище тъй като най-вече бях ангажиран с образуване на самото съревнование, само че в дома и стените оказват помощ. Бях доста бърз през целия уикенд и мисля, че напъните на всички бяха възнаградени с този подиум. Радвам се, че представянето на българските автомоделни водачи напредват и като цяло ставаме все по-бързи. Надявам се, че идващия сезон с малко повече поддръжка ще съумея да направя идната крачка напред и да спечелвам надпревари ", съобщи Дамян Петров.
В надпреварата на особено направената оф-роуд писта в местността Леденика взеха присъединяване 40 водача, а Българската федерация по автомоделни спортове още веднъж получи утвърждение от Европейската федерацията да провежда кръг от шампионата в кралския клас 1:5.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР