Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще играят

...
Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще играят
Коментари Харесай

Олимпиакос ще играе за титлата в Евролигата, Александър Везенков бе най-резултатен за победата над Монако

Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще играят за купата в Евролигата по баскетбол за мъже. Гръцкият гранд се класира за финала след триумф над френския Монако със 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19) в първия полуфинал от конкуренцията в Каунас, съобщи Българска телеграфна агенция.

За трикратния първенец Олимпиакос това ще бъде девети край в Евролигата и първи от 2017-а насам. През предишния сезон съставът приключи на четвърто място, само че в този момент съумя да стигне до мача за трофея, поразявайки съперника след поврат и изключителна трета четвърт, в която означи 27 против единствено 2 точки за Монако.

В неделя (21 май) от 20:00 часа българско време Олимпиакос ще излезе против спечелилия от втория полуфинал сред испанските Реал Мадрид и Барселона.

Александър Везенков, който преди ден получи премията за Най-полезен баскетболист (MVP) в шампионата, изигра мощен мач и приключи като най-резултатен за триумфа. Националът осъществя 19 точки, 6 битки и 3 асистенции за 36 минути на терена и по този начин за първи път българин ще играе за най-престижния европейски клубен трофей по баскетбол.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР