Българинът Александър Лазаров спечели международния турнир по тенис от сериите

...
Българинът Александър Лазаров спечели международния турнир по тенис от сериите
Коментари Харесай

В Созопол: Лазаров с титла от международния турнир по тенис

Българинът Александър Лазаров завоюва интернационалния шампионат по тенис от сериите " Фючърс " на твърда настилка в Созопол с награден фонд 15 хиляди $.

Поставеният под номер 1 национал Лазаров надви на финала над втория в схемата Владислав Орлов (Украйна) с 6:1, 6:1 за 66 минути.

Българинът доминираше през цялата среща, като завоюва 30 от 38 разиграни точки на личен сервис и не позволи пробив. Той поведе с 5:0 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория даде още единствено още един гейм на противника.

Така Лазаров заслужи шеста купа от " Фючърс " на Световната федерация ITF  и втора за сезона след успеха си на шампионата в София през юли на Търговска колегия " Диана ".

По-късно през днешния ден Александър Донски ще играе за трофея в конкуренцията на двойки. Поставените под номер 1 Донски и Владислав Орлов ще се изправят против Туна Алтуна (Турция) и Олаф Печковски (Полша).

24-годишният българин има осем трофеи на двойки в кариерата си в надпреварите " Фючърс ", като три от тях са през този сезон, а последната е в края на юни в нидерландския град Алкмаар в тандем с шведа Карл Фриберг.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР