Българинът Алберт Попов постигна първа победа за годината в алпийските

...
Българинът Алберт Попов постигна първа победа за годината в алпийските
Коментари Харесай

Скиорът Алберт Попов спечели първа победа за годината

Българинът Алберт Попов реализира първа победа за годината в алпийските ски. Той завоюва гигантския слалом от конкуренцията на ФИС в Мария Алм.

Попов измина трасето с общо време 1:52,41 мин. Българинът позволи неточност в първия манш и остана пети с 56,93 сек, като беше на съвсем половин секунда от лидера. 20-годишният играч направи мощно второ втурване, което му обезпечи първото място. Той беше най-бърз във втория манш с 55,48 сек., като изпревари с 0,03 сек Юлиан Раухфус.

" Допуснах неточност в първия манш, другояче можеше да направя по-голяма разлика на останалите ", сподели Попов.

Германецът Раухфус имаше преднина от 0,44 сек. пред Попов след първия манш, само че не съумя да резервира първото място. Трети на 0,19 сек. зад спечелилия финишира Саму Торсти от Финландия.

В сряда Попов още веднъж кара в гигантския слалом в Мария Алм, където приключи втори. Българинът продължава подготовката си за предстоящето международно състезание за младежи при започване на февруари в Давос, Швейцария.

Преди година Попов се размина с медалите, само че записа три влизания измежду първите осем в Оре, Швеция. Той остана пети в гигантския слалом, седми в комбинацията и приключи осми в слалома.

Следващите стартове на Попов ще бъдат 14 и 15 януари в Кирхберг, Австрия от Европейската купа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР