Българинът Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира

...
Българинът Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира
Коментари Харесай

Адриан Андреев се класира за втория кръг на Чалънджър в Унгария

Българинът Адриан Андреев се класира за втория кръг на шампионата по тенис на клей от сериите " Чалънджър " в Секешфехервар (Унгария) с награден фонд 36 хиляди евро.

Поставеният под номер 5 Андреев надви над австрийския квалификант и някогашен номер 68 в международната класация Гералд Мелцер с 6:7(4), 6:3, 7:6(2) след три часа игра.
 Адриан Андреев не съумя да преодолее втория кръг на шампионата от сериите
Адриан Андреев не съумя да преодолее втория кръг на шампионата от сериите " Чалънджър "

Българинът загуби от поставения под номер 4 в схемата

21-годишният Андреев, който е 204-и в класацията на АТП, на два пъти пропиля пробив задатък в първата част, в това число и сетбол при 5:4 гейма и личен сервис. В тайбрека левичарят Мелцер осъществя поврат от 1:3 точки и поведе в резултата.

Във втората част българинът дръпна с 4:1 и този път резервира преимуществото си, с цел да изравни резултата. Решаващият трети сет мина без пробиви, а в тайбрека Андреев взе шест от първите седем разигравания и с това си обезпечи успеха.

Българинът проработи 4 точки за международната класация и 600 евро, а за място на четвъртфиналите ще играе против спечелилия от мача сред квалификанта Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и получилия " уайлд кард " представител на домакините Петер Файта.
 Адриан Андреев се елементарни с фантазията си за Australian Open
Адриан Андреев се елементарни с фантазията си за Australian Open

Отпадна в квалификациите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР