Българинът Адриан Андреев се класира за своя първи финал в

...
Българинът Адриан Андреев се класира за своя първи финал в
Коментари Харесай

Адриан Андреев ще играе за най-голямата титла в кариерата си досега на Чалънджър в Хърватия

Българинът Адриан Андреев се класира за своя първи край в кариерата си на равнище " Чалънджър ", откакто доближи до решителния дуел на шампионата на клей в Задар, Хърватия.

В полуфиналите третата ни ракета надигра в два сета казахстанеца Тимофей Скатов - 6:4, 6:3 в мач, който продължи близо два часа.

Срещата започва мъчно за Адриан, който трябваше да отразява точка за пробив още в откриващия си сервис гейм, само че за благополучие се оправи и по-късно нанесе своя удар в петия гейм, пробивайки за 3:2. До края на сета Андреев трябваше да отразява още един брейкбол, който се откри пред Скатов, само че родният тенисист още веднъж устоя на напрежението, а малко по-късно завоюва за повторно подаването на своя противник, а с това и откриващата част с 6:4.

В началото на втората двамата си размениха по няколко пробива, след които българинът имаше солидна преднина от 4:1. Последва обаче спад в играта на международния №253, който разреши връщане на пробива в седмия гейм, а в осмия пропусна два брейкбола, което разреши на казахстанеца да възвърне равенството при 4:4. Така се стигна до десетия гейм, в който при задатък от 5:4 в своя изгода и сервис на съперника Андреев пропусна два следващи мачбола, само че при третия постави точка на разногласието в дуела и записа втория си триумф против Тимофей Скатов.

По този метод Адриан Андреев ще играе на своя общо седми край в кариерата си и първи подобен на конкуренция от сериите " Чалънджър ". До този миг българинът има две трофеи от съревнования на ITF, последната от които пристигна през 2021 година, след като в действителност датира и последното му присъединяване в съдбоносен мач на обещано съревнование.

Съперник на нашето момче в разногласието за трофея в Задар, Хърватия ще бъде спечелилият във втория полуфинал, който опълчва един против различен чеха Йонас Форейтек и словака Йозеф Ковалик.

Любопитната детайлност е, че преди три години в решителния дуел в Задар още веднъж имаше българско присъединяване в лицето на Димитър Кузманов, който тогава загуби от сърбина Никола Милойевич.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР