Българин, завърнал се от Пекин е потърсил помощ в инфекциозната

...
Българин, завърнал се от Пекин е потърсил помощ в инфекциозната
Коментари Харесай

Българин се върна болен от Пекин. ВМА: Не е кунгфлу

Българин, завърнал се от Пекин е потърсил помощ в инфекциозната клиника на ВМА, заяви Българска национална телевизия. Според лекарите признаците му не наподобяват на китайския ковид. За крaтко мъжът е подложен под домашна карантина, само че по-късно е бил признат в клиниката за наблюдаване.

Така ще се избегнат възможни затруднения, тъй като мъжът има и други болести.

ВМА е в подготвеност да изолира пациенти със подозрения за китайски ковид. Клиниката разполага със специфична носилка и изолатор.

За момента обаче Националната грипна лаборатория не може да изследва проби със подозрения за китайски ковид, тъй като не разполага с реактиви.

" Без тези реактиви можем да изследваме други коронавируси и други респираторни вируси, само че особено този ще имаме подготвеност идната седмица ", съобщи проф. Нели Корсун, завеждащ Национална грипна лаборатория:

" При голям брой такива случаи се освобождава целият този етаж. Целият този етаж почва да работи за коронавирусната зараза. А при доста повече от размера на този етаж, който е от 15 индивида - оправяме цялата болница и болничното заведение става единствено за работа с новия ковид ", добави полк. доц Георги Попов, шеф Катедра " Инфекциозни заболявания " във ВМА. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР