Българин, за който се твърди, че е част от международна

...
Българин, за който се твърди, че е част от международна
Коментари Харесай

Рекет, изнудване, убийства: ГДБОП задържа българин за участие в международна ОПГ

Българин, за който се твърди, че е част от интернационална проведена незаконна група (ОПГ) е арестуван. Това оповестиха от пресцентъра на.

Сънародникът ни е с обвинявания за принуждение, рекет, изнудване и убийства. За него е издадена и европейска заповед за арест, уточняват от вътрешното ведомство.

Спецакцията се е провела на 3 октомври на територията на София.

Задържаният е на 32. Към момента той е обвинен в изнудване и нелегално владеене на оръжие на територията на Кралство Нидерландия.

За него е издадена европейска заповед за арест от офис на прокуратурата на град Амстердам. Специализираната полицейска интервенция за обезвреждане на интернационалната ОПГ се е водела под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура.

Акцията е изпълнена като интернационално следствие.

В резултат на оперативно-издирвателните дейности са претърсени 3 адреса и 2 моторни транспортни средства, свързани със арестувания и интернационалното ОПГ. На един от адресите, населяван от него, е конфискуван преправен военен револвер със заличени номера и заглушител, 2 пълнителя и 19 патрона за оръжието. Намерени и конфискувани са и документи и мемоари, които имат отношение към следствието, както и два мобилни телефона.

На другите два адреса, благосъстоятелност на обвързвано със арестувания лице, са открити още 7 огнестрелни оръжия (5 револвера и 2 пушки), както и 1000 боеприпаса.

Към момента, нарушителят е с наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Властите на Нидерландия са изискали екстрадиция на задържания български жител.

SafeNews напомня, че на 4 октомври ГДБОП направи невъобразим удар.

Източник: Министерство на вътрешните работи

Още вести четете в: Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР