Българин влезе за втори път в книгата на рекордите на

...
Българин влезе за втори път в книгата на рекордите на
Коментари Харесай

Българин влезе в рекордите на Гинес за втори път

Българин влезе за повторно в книгата на върховете на Гинес. 26-годишният Борис Налбантов усъвършенства международното достижение за най-вече набирания за една минута с тежести. Този път с 18-килограмова раница на гърба, до момента в който виси на лоста.

Малцина могат да се похвалят, че името им е в книгата на Световните върхове на Гинес. А едно момче от България съумява за повторно да надскочи личните си благоприятни условия и да чупи върхове. Заради изключителни спортни умения на лост.

„ Няма нещо, което да не може да се случи, в случай че човек, който в действителност го желае, си го сложи за цел”, споделя Борис Налбантов, пред NOVA.

Последното достижение на Борис го изстрелва в лигата на рекордьорите - 38 набирания единствено за 1 минута. И то с 18 кг тежка раница на гърба.

„ Ръцете би трябвало да са ти здрави, само че не те вършат чудото. Най-важната роля играе гърбът. Трябва и да са ти задоволително здрави предмишниците, с цел да се държат от самото начало и задоволително издръжливи бицепсите”, счита Борис.

Няма нищо инцидентно в триумфите, медалите и върховете, тъй като от дете Борис отдава живота си на спорта. Още когато е единствено на 6, стартира да тренира битка. Няколко години по-късно детското блъскане прераства в съществени тренировки по два пъти дневно.

Въпреки че не учи в спортно учебно заведение, а в съветска гимназия, Борис построява желязна дисциплинираност. 12 години се състезава професионално. Завоюва златни медали като републикански първенец. Решава обаче да се откаже от тепиха, само че не и от спорта.

Така през 2017 година спортистът слага първия си връх за най-вече набирания за една минута. 54 пъти Борис се изтласква над лоста, и то в границите на 60 сек.

3 години по-късно американец усъвършенства първия връх на Борис, само че това не отхвърля спортистът. Напротив - още по-силно желае да надскочи себе си. И по този начин лостът и набиранията, само че този път с 18 кг тежести, още веднъж му носят спортна популярност и справедливо място измежду най-хубавите.

Борис има вяра, че неговият персонален образец въодушевява други да преследват задачите си до дъно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР