Българин ще бъде предаден на властите в Германия, които го

...
Българин ще бъде предаден на властите в Германия, които го
Коментари Харесай

Окончателно: Пращаме на Германия агент в кол център заради измами

Българин ще бъде предаден на управляващите в Германия, които го проверяват за киберизмами. Това постанови Варненският апелативен съд, който позволи осъществяване на Европейска заповед за арест по отношение на 29-годишния чиновник в прът център Владимир Г.Той е упрекнат, че от 1 август 2019 година до 29 юли 2020 година е направил 32 измами за близо 433 хиляди евро.

В издадена от Районния съд в Бамберг заповед е посочено, че мъжът е работил в прът център с офиси в София и Варна, който се ръководел от задгранични жители. Според проверяващите Владимир и други така наречен „ сътрудници по задържане “ се представяли с подправена идентичност по телефон и е-поща на немски жители. Подвеждали своите клиенти да влагат обилни суми пари в разнообразни финансови принадлежности с обещания за високи облаги, като употребявали манипулативен програмен продукт, с цел да ги заблудят, че вложените пари се усилват. Инвестиции не били правени, а подадените средства били превеждани по сметки на незаконната група.

Две два месеца Варненският областен съд отхвърли да съобщи на немските управляващи Владимир с аргумента, че закононарушението, за което е упрекнат, е осъществено напълно на територията на България.

Според въззивната инстанция обаче вредоносният резултат е настъпил в Германия, с която е обвързвана цялостната незаконна активност. Освен това досега в България не е формирано наказателно произвеждане за същото действие по отношение на Владимир. Решението на Апелативният съд е дефинитивно, като магистрати дефинираха на обвинения мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. Според немския Наказателен кодекс оптималният размер на плануваното наказване за закононарушенията, в които е упрекнат Владимир, е 15 години „ отнемане от независимост “.

От Районния съд в Бамберг има издадена заповед за арест и на 29-годишния Никола Б. Той е сътрудник на Владимир, като двамата бяха арестувани дружно на 25 октомври 2023 година Спрямо Никола Варненският областен съд реши да допусне предаването му на немските управляващи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР