Българин се качи на автобус от Франция до България и

...
Българин се качи на автобус от Франция до България и
Коментари Харесай

Българин с положителен PCR тест пропътува Европа в пълен автобус до България Българин с положителен PCR тест пропътува Европа в пълен автобус

Българин се качи на рейс от Франция до България и пропътува половин Европа без никой да разбере, че показаният от него PCR тест е позитивен, заяви bTV.
Заразеният с и цялостният с пасажери рейс минават през Франция, Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Чак на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " здравните инспектори, които проверявали документите на пасажерите в рейса, разчели, че пробата на мъжа е позитивен. 
От фирмата-превозвач обясниха, че в град Рен, където пасажерът се е качил в рейса, той е показал на водачите документа за осъществен PCR тест, само че защото водачите не знаели френски език, те не разбрали, че е с позитивен резултат
" Френският тест е бил на френски език, схванало се е на влизане в България. Не владеят френски език, това е било казусът. Шофьорите не могат да знаят всички езици в цяла Европа. При инспекциите никой не е видял, че пасажерът е позитивен ", сподели притежателят на автобусната компания Георги Ангелов .
Здравните инспектори на Калотина обаче също вземат решение да не смъкват от рейса заразния мъж, а просто да пътува на задните седалки.
" С тяхно познание те го качват вътре, с което те действително заплашват нашето здраве и нашия живот. Шофьорите не дават никакви пояснения на нас ", описа различен пасажер - Мирослав Савов .
 Директорът на Софиямед сподели очевидното - с цел да влезеш в този момент в болница поради COVID-19, някой би трябвало да оздравее или почине Директорът на " Софиямед " сподели очевидното - с цел да влезеш в този момент в болница поради COVID-19, някой би трябвало да оздравее или почине
Над 90% от болничните кревати за COVID-19 – за среднотежки случаи и реанимационни кревати, са заети. Това счита доктор Иван Колчаков, ди...
Той и останалите хора в рейса се надигат на протест и вземат решение да смъкват принудително пасажера с позитивен тест.
" Всички хора от рейса не бяхме съгласни да продължим пътуването от Калотина до Централна автогара с позитивен корона тест. Това решение беше общо. Не е морално, не е етично, само че нашето здраве е по-важно ", описа още Мирослав.
Хората описаха, че са оставили пари за транспорт на сваления пасажер. Всички контактни пасажери и водачите ще бъдат под карантина за 10 дни, а болният - за 14, допълниха от РЗИ-Софийска област.
От автобусната компания споделиха, че това първият сходен случай и че разчитат на съзнанието на хората. Други трима пасажери не са били качени в рейса, тъй като не показали никакви проби, допълниха от компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР