Българин се е качил на автобус от Франция до България

...
Българин се е качил на автобус от Франция до България
Коментари Харесай

Българин с положителен PCR тест пропътува Европа в пълен автобус

Българин се е качил на рейс от Франция до България и е пропътувал огромна част от Европа без никой да разбере, че показаният от него PCR тест е позитивен, заяви bTV.

Заразеният с COVID-19 и цялостният с пасажери рейс минали през Франция, Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Чак на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " здравните инспектори, които проверявали документите на пасажерите в рейса, разчели, че пробата на мъжа е позитивен.

От фирмата-превозвач са обяснили, че в град Рен, където пасажерът се е качил в рейса, той е показал на водачите документа за осъществен PCR тест, само че защото водачите не знаели френски език, те не разбрали, че е с позитивен резултат.

" Френският тест е бил на френски език, схванало се е на влизане в България. Не владеят френски език, това е било казусът. Шофьорите не могат да знаят всички езици в цяла Европа. При инспекциите никой не е видял, че пасажерът е позитивен ", споделил е притежателят на автобусната компания Георги Ангелов пред bTV.

Здравните инспектори на Калотина обаче също решили да не смъкват от рейса заразния мъж, а просто да го оставят да пътува на една от задните седалки.

Останалите хора в рейса разбрали и се надигнали на протест, решавайки да смъкват принудително пасажера с позитивния тест.

" Всички хора от рейса не бяхме съгласни да продължим пътуването от Калотина до Централна автогара с позитивен корона тест. Това решение беше общо. Не е морално, не е етично, само че нашето здраве е по-важно ", споделя един от пасажерите. Някои от тях допълват, че са оставили пари за транспорт на сваления пасажер. Всички контактни пасажери и водачите ще бъдат под карантина за 10 дни, а болният - за 14, показват от РЗИ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР