Българин създаде концепция за къща на крака. Постройката може да

...
Българин създаде концепция за къща на крака. Постройката може да
Коментари Харесай

Вдъхновен от приказките: Български дизайнер създаде концепция за къща на крака

Българин сътвори идея за къща на крайници. Постройката може да се придвижва по всевъзможни терени, а концепцията се ражда от обичаната приказка на дизайнера Енчо Енчев.

Къщата е за двама души и може би куче. Това, което не се вижда на фотографията, са четирите харпуна, предопределени за по-голяма непоклатимост при терен с надолнище. Идеята идва на бял свят дружно с дъщерята на дизайнера Енчо Енчев.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Преди месец се роди моята щерка Александра. Скоро ще стартираме да ѝ четем приказки. Аз си направих един лист с нещата, които съм слушал като дребен и просто се сетих за къщата на баба Яга, която е на кокоши крайници “, споделя Енчо.

В момента планът е единствено концепция, само че модерните технологии разрешават да бъде сбъднат на процедура.

„ Особено хората от Съединени американски щати или Обединените арабски емирства наливат ужасно доста пари тъкмо в такива планове. В предишното даже съм имал досег с тях и съм работил по няколко забавни плана “, споделя дизайнерът.
Снимка: btvnovinite.bg
След последния филм за Батман дизайнерът прави и своя версия на батмобила. В интернет истинските хрумвания се популяризират бързо, а Енчев отхвърля доста оферти за работа в чужбина, в това число и като дизайнер на една от най-големите марки коли в света.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Имал съм доста оферти за чужбина. Просто съм решил тук да продължа да се развъртвам и пребивавам, където са ми приятелите и фамилията. Досега съм имал две страхотни оферти “, споделя Енчев.
Снимка: btvnovinite.bg
Създателят на къщата на крайници е приключил Тревненската дърворезбарска школа, само че фантазиите му го водят в друга посока.

„ Тогава интернетът беше слаб, даже го нямаше тук-там. Трябваше да диря книги за хора, които основават сходен вид планове. Започнах да се самообучавам “, споделя дизайнерът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР