Българин с положителен тест за коронавирус вдигна на крака днес

...
Българин с положителен тест за коронавирус вдигна на крака днес
Коментари Харесай

Нашенец с К-19 вдигна на крак полицията в Кипър

Българин с позитивен тест за ковид подвигна на крайници през днешния ден полиция та и здравните управляващи в Кипър , откакто избяга от наложителната карантина и се укри. Обществеността бе алармирана за рисковия случай и призована да помогне в издирването му.

Нашият съотечественик е дошъл в град Пафос в понеделник, 27 юли, и при извършения тест на летището е диагностициран с позитивен резултат за ковид. Според протокола на кипърското Министерство на здравеопазването той би трябвало наложително и неотложно да бъде подложен под 14-дневна карантина, оповестява БНР.

Българинът е оповестил, че ще обитава в дома на негов другар, също наш съотечественик. Заразеният обаче не е открит на посочения адрес, когато екипът за епидемиологично наблюдаване прави инспекция. Приятелят му отхвърля подпомагане.

Веднага са сигнализирани полиция та и здравните служби.

Кипър ските управляващи оповестиха случая за сериозен, защото носителят на вируса се движи свободно из града и заплашва публичното здраве.

След траялата няколко часа полицейска акция в ранния следобед през днешния ден българинът бе открит, съобщиха за БНР от пресцентъра на полиция та в Кипър.

Преди нашия съотечественик управляващите издирваха и откриха индиец, също позитивен за ковид и също избягал от карантината, в град Лимасол.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР