Българин постави нов световен рекорд за плуване без прекъсване в

...
Българин постави нов световен рекорд за плуване без прекъсване в
Коментари Харесай

Българин постави нов световен рекорд за плуване без прекъсване в продължение на 71 часа

Българин сложи нов международен връх за плуване без спиране в продължение на 71 часа. Това е 27-годишният Теодор Цветков от Русе. Популярният с благотворителните си дела състезател към този момент е част от Книгата на върховете Гинес, откакто преплува 10 километра с една ръка. Теодор имаше желание да остане 72 часа във водите на езерото в Лесопарка " Липник ", само че поради неприятното време лекарите взеха решение да излезе час по-рано.

Теодор показа, че първите 7 часа и последните две нощи са били най-трудни за него, само че с помощта на положителната си подготовка и на екипа си е съумял да преодолее това тестване.

" Бяха няколко момента, където замръзнах, по-скоро конвулсии получих от свръхнатоварването ", съобщи Теодор Цветков.

Приятелите му от клуба по кану-каяк са били непрестанно с лодките до него.

" Бяхме 5-6 индивида каякарите, сменяхме се отвреме в точния момент, само че той надъхва всички нас, както и ние него ", добави Мартин Церик.

" През цялото време се държа добре, имахме няколко моменти, в които всички се уплашихме за него, само че успяхме да ги преодолеем ", добави Венцислав Коев.

Проливният дъжд, който се изля в последните 4 часа от плувния маратон, не разреши на Теодор да остане по-дълго във водата.

" Тогава е безусловно неразрешено - по време на гръмотевична стихия, каквато се изви тук, да има хора във воден басейн, тъй като те стават обект на светкавици и може да има съдбовен свършек. Той направи 71 часа, което е неповторимо ", съобщи доктор Христо Метев, експерт по белодробни болести.

" Доказах, че невъзможното е единствено дума и всичко може да стане допустимо. Постигнахме го, мисля още на 68-мия час, успяхме да го подобрим, само че най-важната цел в никакъв случай не са били върховете, постоянно е било да въодушевяваме младите, спортът да се развива и да има бъдеще за идващите генерации ", сподели още Теодор Цветков.

Докато се възвърне, Теодор остава под лекарско наблюдаване. А по-късно ще преследва следващата си цел – да преплува Черно море от Одеса до Бургас.

Автор: Венета Николова


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР