Българин, който работел като мениджър на сграда в центъра на

...
Българин, който работел като мениджър на сграда в центъра на
Коментари Харесай

Българин е убит в Сиатъл при спор за изгонване от апартамент

Българин, който работел като управител на постройка в центъра на Сиатъл, е погубен при спор с жена, която до неотдавна живеела там. Инцидентът е станал в сряда. 48-годишният Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с нож. Според полицията дамата наръгала и още една жена на 43 години.

След това дамата се барикадирала в постройката. Ситуацията траяла близо 6 часа. На място били извикани SWAT екип и даже робот за неутрализиране на бомби, заяви BG VOICE.

Нападателката е изнесена на носилка, откакто е съумяла да се нареже по време на барикадиранего. Заподозряната е изнесена на носилка.

43-годишната жена е задържана и се намира в пандиза в Сиатъл.

Полицията се появила в небостъргача Centennial Appartments на " 4-то авеню " в Сиатъл след сигнал към 11:30 ч. локално време за двама души, които са намушкани от жена, която до неотдавна живеела там.  48-годишният Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с нож
48-годишният Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с нож
Снимка: KOMO News
Преди дни управата на постройката поставили заповед дамата да напусне дома, който е обитавала. Тя не била там и те сменили ключалките. Предполага се, случаят се е случил в деня, когато тя се върнала и заварила жилището заключено.

" Станимир беше подобен човек, който искаш да ти е другар ", споделя Валентин Михайлов, който работи като шеф поддръжка на здания в различен жилищен комплекс в Сиатъл.

Валентин Михайлов е й индивидът, на който позвъняват първо от самата постройка минути след случая.

" Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, с цел да й кажа, че е наръган, с цел да не чуе от някой различен ", сподели Михайлов.

Според друга колежка на Цаков е допустимо Станимир да е скочил да отбрани Стефани, която е управител на целия жилищен комплекс и негова шефка.

Приятели на умрелия българин споделят, че е бил човек за удивление и страховит другар. " Толкова време сме били дружно ", споделя Валентин Михайлов и добавя, че " във вторник вечерта пихме бира у тях и се майтапихме ".

" След случая Станимир Цаков бе откаран в болница, където прекарва тежка интервенция ", споделя Валентин Михайлов и прибавя, че фамилията се е надявало до последно изходът от нея да не е съдбовен.

Родом от Стара Загора Станимир Цанков емигрира в Щатите преди повече от 20 години.

От 2015 до през днешния ден е управител по подръжката в компанията Екуити Резиденшъл, която оперира постройката, в която се е случила нещастието. Приятели споделят за него, че е един от първите български рейнджъри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР