Българин е задържан в Серес за телефонни измами. Гръцката полиция

...
Българин е задържан в Серес за телефонни измами. Гръцката полиция
Коментари Харесай

Българин е арестуван за телефонни измами в Гърция, издирват още двама

Българин е арестуван в Серес за телефонни измами. Гръцката полиция търси още двама негови съучастници, също българи, които са разпознати, заяви БНР.
Още по тематиката
Над 40 хиляди евро е съумял да вземе с машинация от възрастни хора българин, който полицията арестува в Серес. Той е упрекнат в присъединяване в незаконна група.

Измамените хора са дали показания пред полицията, че по телефона са им се обадили за злополука на непосредствен родственик и поискали незабавно огромна сума пари за интервенция, като са се представяли за лекари или за служители на реда.

По откритите мобилни телефони полицията е открила, че единствено в границите на няколко дни са направени още 38 опита за машинация, само че хората не са се поддали, а част от тях са съобщили в полицията.

Идентифицирани са още двама съучастника на задържания, също българи, които се търсят.

Престъпната група е работила евентуално от ноември предходната година, като задачата им била да съберат посредством измами един милион евро, оповестяват служителите на реда, които проверяват случая.

Българинът е предаден на прокуратурата в Серес.

Във връзка със случая полицията в Серес осведоми хората за методите на измамниците и приканва пострадалите да осведомят неотложно управляващите при такива съмнителни телефонни позвънявания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР