Българин е сред загиналите в пожара в жилищна сграда в

...
Българин е сред загиналите в пожара в жилищна сграда в
Коментари Харесай

При пожара в жилищна сграда в Германия има загинал и българин

Българин е измежду починалите в пожара в жилищна постройка в немския град Аполда. Жертвите на огъня станаха четири, осведомят от bTV. Според локалните медии потърпевши са над 20 души.

Продължава следствието на управляващите, като се работи и по версия тенденциозен палеж. Има и арестуван 35-годишен мъж, той се е предал самичък.

Според думите на наши сънародници постройката е била населявана единствено от българи, по данни на полицията хората, които са били там, са повече от записаните на този адрес. Първоначалната информация беше за към 30 жители.

Свързахме се и с доброволци от града, приютили останалите без дом 11 фамилии за вечерта. По думите им пострадалите от пожара ще бъдат преместени краткотрайно в постройка, обезпечена от управата на града и ще им бъдат потърсени квартири. Разказаха ни още, че измежду ранените са и наши сънародници.

„ Всички, които живееха в постройката са българи, дори и притежателят е българин. Почти всички фамилии имат дребни деца. Психически са депресирани хората, в потрес са. В болничното заведение има две дами, едната е претърпяла интервенция, сега е в интензивна зала, не ни дават сведения за нея, а другата жена чака се да бъде оперирана също и по-късно можем да имаме някаква по-подробна информация за тях “, сподели Асен Георгиев, свещеник в евангелска черква в Германия.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР