Българин е сред загиналите в пожара в жилищна сграда в

...
Българин е сред загиналите в пожара в жилищна сграда в
Коментари Харесай

Българин е загинал в пожара в жилищна сграда в Германия

Българин е измежду починалите в пожара в жилищна постройка в немския град Аполда. Жертвите на огъня станаха четири.

Според локалните медии потърпевши са над 20 души.

Продължава следствието на управляващите, като се работи и по версия тенденциозен палеж. Има и арестуван 35-годишен мъж, той се е предал самичък.

Според думите на наши сънародници постройката е била населявана единствено от българи, по данни на полицията хората, които са били там, са повече от записаните на този адрес. Първоначалната информация беше за към 30 жители.

Доброволци от града, приютили останалите без дом 11 фамилии за вечерта. По думите им пострадалите от пожара ще бъдат преместени краткотрайно в постройка, обезпечена от управата на града и ще им бъдат потърсени квартири. Разказаха ни още, че измежду ранените са и наши сънародници. 

„ Всички, които живееха в постройката са българи, дори и притежателят е българин. Почти всички фамилии имат дребни деца. Психически са депресирани хората, в потрес са. В болничното заведение има две дами, едната е претърпяла интервенция, сега е в интензивна зала, не ни дават сведения за нея, а другата жена чака се да бъде оперирана също и по-късно можем да имаме някаква по-подробна информация за тях “, сподели пред БТВ Асен Георгиев, свещеник в евангелска черква в Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР