Българин е оскубал с поне 2 милиона долара една от

...
Българин е оскубал с поне 2 милиона долара една от
Коментари Харесай

Нашенец оскуба $2 млн. от Spotify

Българин е оскубал с най-малко 2 милиона $ една от най-големите музикални платформи в света Спотифай (Spotify).

Нашенецът блъснал джакпота най-вероятно посредством потреблението на ботове - виртуални "потребители " под негов надзор, написа в. "Телеграф ". В платформата има стратегия за възнаграждение, в случай че плейлистът, който потребителят сътвори, стигне предни места в ранглиста по слушаемост. Тогава за всяко парче от листа се печелят по 0.004$ на стартиране.

Българинът е основал два такива, като в първия - Soulful Music, има 467 части. Всяко от тях е по към 40 секунди, изцяло задоволително, с цел да се впише в правилото, че пари се получават единствено в случай че песента е слушана най-малко 30 секунди. Парчетата са незнайни и всички те са брандирани на негово име. Предполага се, че съобразителният земляк е основал ботове, които превключват частите, когато би трябвало. За да не провокира подозрения, основателят на плейлистите е пуснал опцията random - т.е. частите са разбъркани на инцидентен принцип. Двата плейлиста са работили 4 месеца.

Вниманието е привлечено от несъответствието сред големия брой слушания на двата плейлиста, към 72 млн. и нищожния им брой почитатели, към 1800. Предполага се, че към 1200 от тях са ботове на съобразителния българин. Ботовете са настроени да "слушат " двата плейлиста по през целия ден и по този начин да генерират доходи. Месечно по този начин могат да се изкарат до 415 000 $. Нашенецът въпреки всичко е имал първична инвестиция, защото всеки от сметките на ботовете му е заплатен. Дори и по този начин обаче вложението му не надминава $12 000.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР