Българин е държан часове на сръбската граница (на ГКПП Рибарци-Олтоманци),

...
Българин е държан часове на сръбската граница (на ГКПП Рибарци-Олтоманци),
Коментари Харесай

Държаха с часове на границата българин за книги, посветени на Западните покрайнини

Българин е държан часове на сръбската граница (на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рибарци-Олтоманци), тъй като в багажника му имало три броя от книгата " Елегия за краището " на бившия български консул в Ниш Едвин Сугарев, отдадена на българите за Западните околности.

Председателят на Сдружение „ Глас “ - Босилеград Александър Димитров бил принуден да се върне у нас, да остави книгите, след което щял да бъде пуснат безпроблемно. 

" Бях в София по работа. Прибирайки се в Босилеград, ненадейно за мен, при щателна инспекция на колата митничарите откриха книги, които седят в автомобила ми от няколко седмици. В това време аз няколко пъти съм пътувал до България ", описа Димитров през bTV. " В тази книга има персонално мое изявление на девет страници. Това е и мотивът книгата да е в колата ми. Имах информация, че до три екземпляра от каквато и да било книга могат умерено да минат през митницата и тъкмо по тази причина имах единствено три броя в колата си “, сподели още Димитров.

След дълга блъсканица на границата му съставили протокол, съгласно който " незабавно " трябвало да върне книгите. Впоследствие го трансформирали на " 72 часа ".

Димитров изясни, че в оня миг към този момент им споделил, че може да го задържат, в случай че желаят, само че книгите няма да върне. Не получил и пояснение на какво съображение го принуждават да направи това. 

Димитров разгласи, че чака реакция от българските институции за нарущението му права от сръбските управляващи. 

„ Не мога да схвана в коя година сме - 2023-а или 1943-а “, сподели още той.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР