Българин е бил осъден на 7 години затвор в Австрия,

...
Българин е бил осъден на 7 години затвор в Австрия,
Коментари Харесай

Българин с присъда в Австрия заради терористична дейност за Ислямска държава

Българин е бил наказан на 7 години затвор в Австрия, откакто у него били открити проекти за терористична офанзива, съобщи БГНЕС, базирайки се на Франс прес.
Сънародникът ни се завърнал от Сирия през 2015 година. При полицейска интервенция, в неговия дом е открита USB памет, съдържаща указания по какъв начин да се употребяват взривни субстанции и химическо оръжие, в това число по какъв начин да се взривят устройства с мобилен телефон.
По същото дело дружно с 24-годишния българин е наказан на 8 години затвор и австрийски жител. Под негово въздействие две двойки са отишли в Сирия, с цел да се причислят към терористичната организация " Ислямска страна " (ИД). Към двете двойки са се включили и деветте им деца. 38-годишният австриец е упрекнат, че е вербувал хора за ИД.
Прокурорите обявиха, че по-възрастният мъж е играл " централна идеологическа роля " в радикална религиозна група и е убедил няколко души да пътуват в Сирия, с цел да се причислят към ИД. Сред тези, които са попаднали под негово въздействие, са две двойки родители, които са отпътували за Сирия с деветте си деца в Сирия. След това са се завърнали в Австрия и самите те са наказани.
Около 300 души са напуснали или са били арестувани, до момента в който са се опитвали да изоставен Австрия, с цел да се бият в Сирия или Ирак от 2011 година насам, оповестява австрийското вътрешно министерство. Около 50 души са починали там, а към 100 са се върнали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР