Българин е бил нападнат в Судан. Той вече е евакуиран

...
Българин е бил нападнат в Судан. Той вече е евакуиран
Коментари Харесай

Българин е спасен при нападение в Судан, утре се прибира

Българин е бил атакуван в Судан. Той към този момент е евакуиран и е в положително здраве. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР) за Българска телеграфна агенция. От Външно допълват, че българинът, чието име не се загатва, се намира в Кипър, а на следващия ден се прибира в България.

От Судан бяха изведени 34 души наши сънародници, а трима отхвърлиха евакуация, съобщи шефът на „ Ситуационен център “ към Министерство на външните работи Таня Димитрова преди дни. Тя уточни, че в началото 31 души са поискали евакуация, като броят на хората е повишен до 37 в последните часове на 24-25 април.

По думите ѝ евакуациите са осъществени по суша и със самолети на партниращи държави на България. По суша маршрутите за евакуация са до границата с Египет и гр. Порт Судан, уточни тя. Относно отказалите евакуация български жители, Таня Димитрова изясни, че огромна част от сънародниците ни, живеещи в Судан, са в смесени бракове и са останали, с цел да се грижат за околните си. 

Най-малко 512 души са били убити и близо 4200 ранени в резултат на боевете от 15 април насам, съгласно суданското Министерство на здравеопазването. Кризата принуждава от ден на ден хора на изоставен Судан.

Около 14 000 судански жители към този момент са влезнали в Египет, оповестиха публични лица в Кайро, а Организация на обединените нации заяви, че към 20 000 към този момент са достигнали Чад. Храната, водата и горивото в този момент са скъпи и не доближават в Хартум, а единствено 16 % от здравните заведения към момента действат, заяви Световната здравна организация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР