Българин е арестуван за убийството на друг българин в САЩ.Убитият

...
Българин е арестуван за убийството на друг българин в САЩ.Убитият
Коментари Харесай

Радослав Цветков е убит

Българин е задържан за убийството на различен българин в Съединени американски щати.

Убитият в щата Оклахома българин Радослав Цветков самичък се обадил на незабавния телефон 911 и споделил на управляващите, че бил наръган от неговия съквартирант, оповестява BG VOICE.

Те го намират малко след 3:30 ч. през нощта на 30 юни (сряда против четвъртък) във плантация на SE 1005th Avenue, южно от градчето Уилбъртън. 39-годишният мъж е откаран с медицински хеликоптер до най-близката болница McAlester Hospital където лекарите се борят за живота му, само че безрезултатно. Цветков умира от раните си в болничното заведение.

Междувременно шерифските управляващи в Латимер Каунти откриват неговия съквартирант Георги Георгиев и го арестуват по обвинявания, че не се е явил по-рано в съда за пътно нарушаване. Без риск да се укрие, те имат време да създадат нужните следствия, разпити и огледи и по-късно в четвъртък прибавят обвиняване и за непреднамерено ликвидиране от първа степен. 37-годишният Георгиев остава в ареста, а гаранцията му е избрана на 500 хиляди $.

Гаранцията на Георги Георгиев е избрана на 500 000 $



В ареста, роденият в Габрово, Георгиев отказвал да приказва по религиозни аргументи, само че пишел отговорите си на лист хартия. Предполага се, че по този начин той се пробва да скрие българския си генезис.  Възможно е обаче това да е в следствие и на душевен отклонения. Преди няколко седмици майка му се свързала с българското посолство във Вашингтон и им споделила, че няма връзка със сина си от известно време и счита, че той може да има душевен проблеми.

Двамата са живеели в Чикаго откъдето се познават преди да стартират да работят дружно на платнациите за марихуана. Цветков е живял в предградието Нортбрук, а Георгиев – в Маунт проспект. Българи в Чикаго разказват Георгиев като отшелник, който постоянно можел да бъде видян в българските заведения самичък и странното му държание правело усещане.

Приятелита на Цветков споделят, че бил доста добър човек – “Никога няма да обиди някой, няма да се скара ”, показа един от тях пред BG VOICE. Цветков е Съединени американски щати от към десетина години, а преди 6 взема решение да се занимава с развъждането на марихуана. Преди година е бил задържан в Оклахома по обвинявания, че гледа наркотичното растение без нужния лиценз. Родом от Хасково, фамилията му е в България и е било известено от Министерство на вътрешните работи за убийството в събота.

Убийството е станало в тази плантация край градчето Уилбъртън, Оклахома. 

Градчето Уилбъртън се намира на към 200 км. югоизточно от Тусла и 250 км. от Оклахома сити в Латимер каунти където през последните години доста наши сънародници започнаха да отглеждат марихуана.

Властите в Оклахома не престават следствието в опит да открият претекст за закононарушението. Разследването се води от щатското бюро за следствия в Оклахома.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР