Българи в Монреал отбелязаха 110 години назависимост задно с външния

...
Българи в Монреал отбелязаха 110 години назависимост задно с външния
Коментари Харесай

Министър Захариева отбеляза Деня на независимостта с българите в Канада

Българи в Монреал означиха 110 години назависимост задно с външния ни министър Екатерина Захариева в българския православен храм „ Св. Иван Рилски “.

Близо 70 000 са българите в Канада по публични данни. Реално обаче броят им е неведнъж по-голям.

Храмът „ Св. Иван Рилски “ е платен от нашите емигранти през 2009 година, а държавното управление оказа помощ за ремонта и основаване на българско учебно заведение в него.

„ Страната ни е положително бъдеще на вашите деца “ сподели пред сънародниците ни вицепремиерът Захариева и акцентира, че най -голямата загуба на страната ни по време на прехода бе загубата на хора. Затова и по думите ѝ точно българите по света през днешния ден са най-хубавите посланици на България.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Това, което прави всеки един от вас тук, да поддържа общността, да поддържа възприятието, че, без значение надалеч от родината, сме намерили нова татковина, може би нова обич. Да поддържа възприятието за общественост, за добрина, за дух и за това, че България може да бъде във всяко едно кътче по света.  Захариева към българската общественост в Монреал: Вие сте най-хубавите ни посланици Захариева към българската общественост в Монреал: Вие сте най-хубавите ни посланици
“Най-голямата загуба по време на прехода бе загубата на хора. От една страна скърбя, че не сте в България, само че въпреки това тъкмо вие сте най-доб...

За първи път предходната година броят на напусналите страната към този момент е еднакъв на тези, които са се завърнали сподели още Екатерина Захариева и не скри вярата си следващата година те да са повече. Двете с посланика на България в Канада Светлана Етрополси увериха сънародниците ни, че постоянно са разполагаем и за рекомендации и за недоволства. А тематиките, по които разговаряха с всеки един от тях, бяха ориентирани от това по какъв начин да е усъвършенства административното обслужване до опциите за правене на бизнес сред България и Канада.
 © Българска телеграфна агенция
Заедно с неделното учебно заведение за сплотяването на българите в Канада работят също и културно сдружение и културен център.

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Екатерина Захариева отиват в Ню Йорк, където ще вземат участие в 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Борисов ще изнесе тирада, обвързвана с главната тематика за световно водачество и споделените отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР